Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Isparta mitinginde vatandaşlara hitap etti.

Miting alanınında bulunan 35 bin Ispartalı vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizi yalnız bırakmadınız. Her birinize ayrı ayrı şükranları sunuyorum. Isparta’dan aldığımız güçle emin adımlarla ilerliyoruz. Türkiye son 10 yıldır, terörden darbe girişimine, salgından bölgemizdeki çatışmalara kadar ardı arkası kesilmeyen nice sınamalara maruz kaldı. Asrın felaketi bu depremler, üzerimizdeki yükü daha da artırdı” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Şu anda geldiğimiz noktada yerel yönetim seçimlerine gidiyoruz. Bugünde hayat pahalılığıyla ve onun bir sonucu olan sabit gelirli insanlarımızın refah kaybıyla sınanıyoruz. Allah’ın izni ile bunlarında üstesinden geleceğiz" dedi.

"Genel ekonomik göstergelerimiz gayet iyi"

Ekonomi politikalarına, ücretli çalışanlara ve emeklilere de değinen Erdoğan, şöyle devam etti:

CHP'den kadının kendi soyadını kullanamaması kararına tepki CHP'den kadının kendi soyadını kullanamaması kararına tepki

"Uyguladığımız programın sonuçlarını bu yılın ikinci yarısından itibaren göremeye başlayacağız. Esasen genel ekonomik göstergelerimiz gayet iyi. Mili gelirimiz, istihdamımız, üretimimiz, ihracatımız tarihimizin en yüksek seviyesinde. Enflasyon düştükçe ekonomideki bu olumlu tablonun getirilerini çalışanlarımıza ve emeklilerimize daha iyi yansıtma imkanını bulacağız. Bunun dışındaki palavralara sakın ha kanmayın.

"İstikrarsızlığın kol gezdiği bir ülkede en çokta çalışanlar ve emekliler kaybederdi"

Eski Türkiye’de bu palavracı siyaset anlayışı yüzünden ülkenin onlarca yılı heba edildi. Güvensizliğin, istikrarsızlığın, programsızlığın, plansızlığın kol gezdiği bir ülkede herkes kaybeder en çokta çalışanlar ve emekliler kaybederdi. Hatırlarsanız bu ülkede emekliye, memura, işçiye maaş ödememe tehlikesinin yaşandığı günler oldu. Üstelik o günlerin hem çalışan ve emekli sayıları, hem bunların toplam bedelleri, bugünle mukayese edilemeyecek kadar küçük rakamlardı. Türkiye bugün 32 milyonu bulan çalışan 16 milyona ulaşan emekli sayısıyla gerçekten çok farklı bir ligin oyuncusudur."

"Milletimizin işini, aşını koruma kararlılığımızdan geri adım atmıyoruz"

Erdoğan,  "Biz güven ve istikrar iklimini muhafaza ederek, diğer faktörler ne olursa olsun, ülkemizin hedeflerinden sapmasına asla izin vermedik. Bugün de aynı anlayışla hareket ediyoruz. Dışarıda ve içeride ne yaşarsak yaşayalım, milletimizin işini, aşını, huzurunu, güvenliğini koruma kararlılığımızdan asla geri adım atmıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi