Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Denizli’de 29 Ekim Bulvarı'nda düzenlenen mitingde konuştu. Miting alanında 75 bin kişinin bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizli'den yüzde 50'nin üzerinde bir oy beklediklerini söyledi. Erdoğan, 2028 yılı sonunda Milli muharip uçak ‘KAAN'ın Hava Kuvvetlerine katılmasını planladıklarını vurguladı.

"Eksiklerimizi tamamlayacağız"

Yaklaşan yerel seçimlere işaret eden Erdoğan, "Yaklaşık on aylık bir hasretin ardından bugün yine sizlerle beraberiz. Denizli’den en az yüzde 50’nin üzerinde oy bekliyoruz. Eksiklerimizi tamamlayacağız, mesajlarımızı ulaştıramadığımız insanlarımız varsa mutla bir yolunu bulup onlara ulaşacağız. Cumhur ittifakına gönül veren kardeşlerimizle birlikte CHP başta olmak üzere muhalefetten umudunu kesen insanlarımızı da muhabbetle bağrımıza basacağız" dedi.Muhalefet'te yaşanan tartışmalara değinen Erdoğan, "Kendi içlerinde horoz dövüşünden beter bir kavga halindeler. Horoz dövüşünün bile bir adabı var ama muhalefetin kavgasında onu bile göremiyorsunuz. Dün iltifat yağmuruna tuttuklarına bugün en ağır hakaretleri savurmaktan çekinmiyorlar" diye konuştu.

Özgür Özel: AB’ye tam üyelik hedefinin kâğıt üzerinde bırakılmasını kabul edemeyiz Özgür Özel: AB’ye tam üyelik hedefinin kâğıt üzerinde bırakılmasını kabul edemeyiz

"Horoz dövüşünün bile bir adabı var ama muhalefetin kavgasında onu bile göremiyorsunuz"

Erdoğan, "Bundan 8-9 ay önce beraber ülkeyi yönetmekten bahsediyorlardı bugün birbirlerinin kuyusunu kazıyor içişlerine müdahale ediyorlar. Hem Cumhurbaşkanı adayları hem de cumhurbaşkanı yardımcıları için bizim yaptığımız eleştirilerin daha fazlasını şimdi kendileri söylüyorlar. Bunların ülkeye eser kazandırmak ve millete hizmet gibi en küçük dertleri yok. Siyasetteki varlık amaçları sadece çıkarlarını korumak, iktidar alanlarını genişletmek, yoldaşlarını hançerlemek pahasına da olsa siyasi kariyer basamaklarını tırmanmaktan ibaret" ifadelerini kullandı.

"2028 yılı sonunda KAAN'ın Hava Kuvvetlerimize katılmasını planlıyoruz"

Erdoğan, dün ilk uçuşunu gerçekleştiren Milli Muharip Uçak KAAN'a ilişkin, "2028 yılı sonunda KAAN'ın Hava Kuvvetlerimize katılmasını planlıyoruz. Varsın birileri, 'yapamazsınız, başaramazsınız' demeye devam etsin. Ne derseniz deyin, yaptık, gökle buluşturduk" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi