Türk Tabipleri Birliği’nin yeni başkanı belli oldu Türk Tabipleri Birliği’nin yeni başkanı belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği Kapasite Geliştirme ve Eğitim Çalıştayı'nda açıklamalarda bulundu. 'Aşırı sağ' eleştirisi yapan Erdoğan, "Aşırı sağcı akımların kimi Avrupa ülkelerinde bizzat devlet tarafından himaye edilmesi, Batı demokrasileri adına tam bir faciadır, utançtır, skandaldır" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"İslam dünyasına karşı ırkçılığın tırmandığı bir dönemde sizlerin omuzlarında daha büyük bir yük olduğunu biliyoruz. Daha kuşatıcı, daha kucaklayıcı bir anlayışla hareket etmeliyiz. Biz nerede yaşarsak yaşayalım, milletçe güçlü olmak mecburiyetindeyiz. Asırlardır İslam'ın sancaktarlığını yapmış, tarihi şanlı zaferlerle dolu bir milletin evlatlarına zayıflık yakışmaz. Geride olmak asla yakışmaz. Sizlerden yaşadığınız ülkelerin siyasi, sosyal, ekonomik, kültürel ve fiziksel hayatına daha fazla iştirak etmenizi, daha fazla katkı sunmanızı bekliyorum.

"Soydaşlarımızın haklarını korumak devletimizin asli görevlerinden biridir"

Bugün yaklaşık 7 milyon insanımız Avrupa'da yaşıyor. Avrupalı Türklerin neredeyse yarısı Almanya'da ikamet ediyor. Vatandaşlarımız uzun süre haklarını kullanmakta sıkıntı çektiler. Almanya'nın uzun yıllardır direndikten sonra çifte vatandaşlığı kolaylaştıran düzenlemeleri kabul etmesini olumlu karşılıyoruz. Bu konudaki yaklaşımımızı geçen hafta külliyede misafir ettiğimiz Alman Cumhurbaşkanı'na ifade ettim. İkisi çocuk dört kardeşimize düzenlenen ırkçı saldırıyı gündeme getirdim. Bu saldırının tamamen aydınlatılması ve sorumluların da mutlaka cezalandırılması gerektiğini kendisine söyledim. Yurtdışında yaşayan onca vatandaşını ırkçı teröre kurban vermiş bir millet olarak buna sessiz kalamayız. Soydaşlarımızın haklarını korumak devletimizin asli görevlerinden biridir. Büyükelçiliklerimizin ve konsolosluklarımızın kapıları sizlere her zaman açıktır. Bu davanın takipçisi olacağız. Nefret suçlarıyla mücadele noktasında Avrupa'da bir ayrım söz konusudur. Bu tür olaylarda suçun kendisinden ziyade mağdurun kimliği daha fazla ön plana çıkıyor, daha çok belli oluyor. Antisemitizme karşı gösterilen hassasiyet ne yazık ki islam düşmanlığı ve ırkçılığa gösterilmiyor.

'Aşırı Sağ' eleştirisi

Müslümanlara ve göçmenlere yönelik ırkçı saldırıların çoğunun daha soruşturma aşamasında örtbas edildiğini biliyoruz. Kur'an-ı Kerim'i hedef alan terör eylemleri, fikir özgürlüğü parantezine alınıyor. Bugün Türk ve Müslüman nefretinden beslenen neo-nazi terörü, insanlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eder boyuta ulaşmıştır. Aşırı sağcı akımların kimi Avrupa ülkelerinden bizzat devlet tarafından himaye edilmesi, Avrupa hukuku açısından utançtır. Seçimde başarısız olan kabahati kendinde aramak yerine bize ve ülkemize saldırarak temize çıkmaya çalışıyor. Bunu da hak ve özgürlük kavramlarının arkasına saklanarak yapıyorlar. Bu kampanyaların tek bir hedefi vardır, o da bizi ve Türkiye'yi susturmaktır.

"İsrail'e 'Artık yeter' diyecek bir cesur yürek çıkmadı"

Yaklaşık 50 bin tonla Gazze’ye en fazla insani yardım yapan ülkeyiz. İsrail'in Gazzeli kardeşlerimize uyguladığı soykırımı daima gündemde tuttuk. Küresel Siyonist lobinin tüm baskılarına rağmen bu tavrımızı koruyoruz. Kimliğine ve inancına bakmadan, zalime ‘zalim’, mazluma ‘mazlum’ demeye devam ediyoruz. Yıllardır bize demokrasi ve özgürlük dersi veren Batılı yöneticilerin, Gazze katliamına takındığı ikiyüzlü tavrı ibretle takip ediyoruz.  Vahşet sahnelerine bir avuç vicdan sahibi devlet adamı dışında hiçbir Batılı lider tepki göstermedi. İsrail'e 'Artık yeter' diyecek bir cesur yürek çıkmadı. Aylarca ateşkes çağrısı yapacak cesareti dahi gösteremediler. Hiçbir şey olmamış gibi İsrail'in arkasında durmaya, diplomatik ve askeri destek sağlamaya devam ettiler. Amerika'nın bazı prestijli ülkelerinde öğrenciler eylem yapıyor. Filistin'i destekleyen rektörler, akademisyenler işten atılıyor."

"Batı demokrasisinin sınırlarını İsrail'in menfaatleri çizmiştir"

Batı demokrasisinin sınırlarını İsrail'in menfaatleri çizmiştir. İsrail'in çıkarlarına uymayan bir şey bunlar için anti demokratiktir. Anti semitizmdir. Ne yaparsanız yapın, anti semitik lekesi bize yapışmaz. İslam düşmanlığına, yabancı karşıtlığına ve kültürel ırkçılığın her çeşidine nasıl karşıysak antisemitizmi de aynı şekilde reddediyoruz. Coğrafyamızda kargaşa, savaş ve istikrarsızlık görmek istemiyoruz. 

Amacımız, Gazze'de süratle kalıcı ateşkesin tesisi, akan kanın durması, ardından da iki devletli çözüme giden yolun açılmasıdır. Avrupalı Türkler, kendilerine dayatılan kalıpların çok ötesine geçmişlerdir. Kardeşlerimiz, önlerine çıkan her türlü engellerine rağmen 40-50 yıl önce hayal edilemeyecek konulara geldiler. Sizlerin farklı alanlarda elde ettiğiniz başarılarla gurur duyuyoruz. Yurt dışındaki insanlarımızın, kimliklerini koruyarak sağlıklı entegrasyon çabalarını destekliyoruz."

Muhabir: Betül Vural