Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Antalya Mitinginde konuştu. Mitingte CHP'yi eleştiren Erdoğan, "Son 21 yılda Antalya'ya 304 milyar lira tutarında yatırım yaptık. CHP'nin burada bir yatırımı var mı? Yok" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar satır başları şöyle:

Biliyorsunuz seçimler siyasetçiler için hesap verme dönemleridir. Biz zaten yıllardır hesap veriyoruz. Antalya geçtiğimiz beş yılda büyükşehri ve ilçeleriyle belediyeleri yönetenlere notlarını veriyor. Cumhur İttifakı olarak büyükşehir ve ilçe adayları olarak Antalya'ya hizmete talibiz.

"Sermayesi yalan ve aldatma üzerine kurulu bir zihniyet var"

Cumhur İttifakı ve şu anda da hükümet olarak iş başında olduğumuza göre, yerel yönetimi de 31 Martta bize teslim ettiğinizde, ülkeyi uçurmaya devam edeceğiz. Bu ülkeyi çöpten, çukurdan, çamurdan çıkarmayanlara teslim edemeyiz. 

Antalya'nın dünya şehri vasfını her alanda güçlendirme sözümüzü yerinme getireceğiz. Ülkemizde tüm sermayesi yalan ve aldatma üzerine kurulu bir zihniyet var ki bir türlü ıslah olmuyor, bir türlü milletin safhına katılamıyor. Geçtiğimiz günlerde CHP'nin yeni genel başkanı parti teşkilatının yöneticilerine öneri veriyor. "Gerçek niyetinizi saklayın, susun ki yüreğinizdekilerden vatandaş haberdar olmasın" diyor. Yani şu seçim geçene kadar sahte olun, gerçek yüzünüzü saklayın diyor. Akla bakar mısınız? Parti yöneticilerine, millete saygılı olun demiyor ya liyakat yaparak milleti kandırın diyor. Hangi maskeyi takarsa taksınlar milletimiz bunların ne olduğunu biliyor. 

"CHP'yi DEM Parti üzerinden eleştirdi"

Görüldüğü gibi sandıkta hesaba çekilecekleri günler yaklaştıkça bunların ayakları titremeye başladı. Hangi istikamete koşturacaklarını şaşırdılar. CHP'nin genel başkanı önce İstanbul'da, Mersin'de ve diğer yerlerde DEM ile demlendi. Yaptıkları gizli kapaklı anlaşmalarla, meclis üyeliklerini, belediye yönetimlerini paylaştılar. Sonra da CHP Genel Başkanı çıkıp "Bizim bunlarla işimiz yok" dedi. Yalan bunların ağzına yuva yapmış. 

Bu aymazlıklarından bir türlü vazgeçmiyorlar. Milletimiz sadece maskelerin arkasına sakladıkları gerçek yüzlerini değil onların ciğerlerini biliyor. Bukalemun gibi renkten renge girse de bu millet onları tanır ve gereken cevabı her yerde verir. 

Ülkemizi siyasetiyle, diplomasisiyle, turizmiyle nasıl taşıdıysak, Türkiye Yüzyılı ile zirveye de öyle çıkaracağız. Türkiye geçtiğiömiz yıl 4 buçuk oranında büyürken, milli gelirimiz 1.1 trilyonu, kişi başı gelirimiz 13 milyon doları aştı. İstihdamda, üretimde, turizmde her yıl yeni rekorlar kırarak yolumuza devam ediyoruz. Tüm bunları söylerken çalışanlar ve emekliler başta olmak üzere vatandaşımızın yaşadığı zorlukları asla görmezden gelmiyoruz. 

Türkiye, kimi yerler gibi zahmetsiz gelir kaynaklarına sahio bir ülke değil. Biz her ne yaparsak emeğimizle yapacağız, alın terimizle kazanacağız. 

"Antalya'ya 21 yılda 304 milyar lira yatırım yaptık"

Kardeşlerim, Cumhuriyetimizin ikinci asrını Türkiye Yüzyılı yapma taahhütü ile karşınıza çıkarken, ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetlerimiz var. Son 21 yılda Antalya'ya 304 milyar lira tutarında yatırım yaptık. CHP'nin burada bir yatırımı var mı? Yok. 

'10 Manşette Bugün' | 6 Temmuz 2024 '10 Manşette Bugün' | 6 Temmuz 2024

Eğitimde, 10 bin 400 adet derslik inşa ettik. Gençlik ve sporda 21 bin 593 kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurt binaları açtık. 33 bin seyirci kapasiteli bir stadyum dahil olmak üzere toplam 116 adet spor tesisi inşa ettik. Sosyal yardımlarda Antalyalı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 9 milyar lira tutarında kaynak aktardık. Sağlıkta bin 500 yataklı şehir hastanemiz başta olmak üzere, toplamda 3 bin 97 yataklı 36 hastane dahil 66 sağlık tesisi yaptık. TOKİ vasıtasıyla antalyada 5 bin 500 konutun yapımını tamamladık bin 449 konutun yapımına devam ediyoruz.

Şehrimizde 6 millet bahçesi projemizden 4 tanesini tamamladık. İktidara geldiğimizde il sınırları içerisinde 17 adet atık su tesisi vardı ancak bugün 36 adet belediye nüfusunun tamamına hizmet veriyoruz. Kemer ve Çamyuva bölgelerinin atık su meselesini çözen tesisleri biz bitirdik, yakında açılışını gerçekleştiriyoruz. Güncel rakamla 2 mişyar liraya mal olan tesislerimizin şehirlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Antalya'da 2020 yılında yaşanan orman yangınlarının yaralarını biz sardık. 721 köy evini tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik. Yakında bunlara 190 köy evi daha ekliyoruz. 

Antalya'nın dört bir yanında köprüsüyle, tüneliyle devam eden onlarca projemiz var. Bunları da birer birer devreye sokacağız. Antalya şehir meydanı, havalimanı ve expo tramvay hattını hizmete aldık. Havalimanında iç ve dış hatları büyüterek yıllık 35 milyon yolcu kapasitesine çıkardık. Önümüzdeki yıllarda talebi de göz önünde bulundurarak Antalya Havalimanı'nın kapasitesini yıllık 80 milyon yolcuya çıkartıyoruz. Gazipaşa havalimanını ikinci bir havalimanı olarak kazandırdık. 

Antalyalı çiftçilerimize yaklaşık 50 milyar dolar tutarında hibe desteği verdik. Şehrimizi gerçek belediyecilik ile buluşturmak için Cumhur İttifakı belediye başkan adaylarımızın arkasındayım. Elbette her parti, her aday kendine göre iddia sahibidir. Antalya'yı Türkiye Yüzyılına hazırlamak için sandıkta daha güçlü desteğinizi istiyoruz. 

Kaynak: Haber Merkezi