Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi'nde Seçim Beyannamesi Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı İçin Gerçek Belediyecilik başlıklı, 160 sayfalık beyannameyi açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Partililere seslenerek seçim gününe kadar her anı değerlendirmelerini istedi. Erdoğan, yerel seçimde kararsızların ikna edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Hiç kimseyi atlamadan teker teker herkese dokunacaklarını belirten Erdoğan, “Küskünü barıştıracağız. Her eve, her iş yerine gireceğiz” dedi.

Türkiye Yüzyılının bu ilk seçiminde meselenin sadece mümkün olan en çok belediye başkanlığını kazanmak olmadığına işaret eden Erdoğan, “Büyük hayallere kavuşmak için iyi hazırlıklar yapmak, çok çalışmak gerekir” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni dönemde, afetlere dayanıklı, dirençli ve sağlam yerleşim yerleri kuracaklarını söyledi.

 Şehirleri iklim değişikliğine uyumlu hale getireceklerini dile getiren  Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Milletimizin emanetini yere düşürmedik milli irade bayrağını hep yukarıda tuttuk"

"Bugün burada AK Partimizin seçim beyannamesini milletimizin takdirine sunmak için toplanmış bulunuyoruz. Her seçim, yerni bir sürecin başlancıç noktasıdır.

Geçmişte ülkemizde açık oy gizli sayım yöntemiyle demokrasiye uyuşmayan seçimler elbette yapılmıştır. 

Darbe anayasaları ile işaret edilen Cumhurbaşkanı ilk defa 2014 yılında doğrudan halkın oyuyla belirlenmiştir.

İlk defa 1952 yılında yapılan mahalli idare seçimleri bugüne kadar 14 defa tekrarlanmıştır. Yaşadığımız darbelere rağmen milletimiz her badirenin ardından milli irade bayrağını yeniden yükseltmiştir.

Geride bıraktığımız 21 yıl boyunca vesayetin türlü baskılarına rağmen milletimizin emanetini yere düşürmedik milli irade bayrağını hep yukarıda tuttuk.

31 Mart’ta bu imtihandan alnımızın akıyla çıkacağımıza inanıyorum. Mesele en çok belediye başkanlığını kazanmak değildir. 31 martta elde edeceğimiz netice bize güç verecektir kuvvet verecektir. Büyük hayallere kavuşmak için çok çalışmak gerekir. Ülkeye hizmet yolculuğumuza 30 yıl önce başladık.

Şehirlerimizdeki başarılarımızla milletimizin gönlüne girdik. Vatan topraklarının her karışını hizmetle buluşturduk.

“Kararsızları ikna edeceğiz”

14 Mayıs seçim beyannamemizi paylaşırken işaret ettiğim çalışma tarzını tekrar hatırlatmak istiyorum. Gelmeyene gideceğiz. Küskünü barıştıracağız. Her eve, her iş yerine gireceğiz. Kalbini kazanmadık kimse bırakmayacağız. Kararsızları ikna edeceğiz. Hiç kimseyi atlamadan teker teker herkese dokunacağız. Siyasetin sokakta yapıldığını unutmayacağız. 31 Mart’ında çok önemli olduğunu aklımızdan asla çıkarmayacağız. Seçim gününe kadar her anı değerlendirmenizi istiyorum.

31 Mart'ta bu imtihandan bir kez daha alnımızın akıyla çıkacağımıza inanıyorum. Türkiye Yüzyılının bu ilk seçiminde mesele sadece mümkün olan en çok belediye başkanlığını kazanmak değildir. Büyük hayallere kavuşmak için iyi hazırlıklar yapmak, çok çalışmak gerekir.

“Birilerinin 'engellendik' edebiyatı yapmalarına bakmayın, bunlar safsatadan ibarettir”

Amacımız, şehirlerimizi ve oralarda yaşayan insanlarımızı bu hizmetsizlik girdabından, bu şov ve ajans belediyeciliği illüzyonundan kurtarmaktır. Eser ortaya koyamamanın, halka hizmet getirememenin bahanesi olamaz. Birilerinin 'engellendik' edebiyatı yapmalarına bakmayın, bunlar safsatadan ibarettir. Ne bir eksik ne bir fazlasıyla her belediye kamu kaynaklarından adil bir şekilde yararlanmaktadır. Bakanlıklarımız, kurumlarımız şehirlerimizle ilgili projeleri hayata geçirirken, sandık sonuçlarına veya belediye başkanının partisine göre hareket etmiyor.

“Yeni dönemde afetlere dayanıklı sağlam yerleşim yerleri kuracağız”

Beyannamemiz 8 bölümden oluşuyor. Yeni dönemde, afetlere dayanıklı, dirençli ve sağlam yerleşim yerleri kuracağız, şehirlerimizi iklim değişikliğine uyumlu hale getireceğiz.

 Çevreye karşı hassas, yeşil kalkınma politikasını benimsemiş, sıfır atık modelini uygulayan, sürdürülebilir belediye yönetimlerinin yanında olacağız.

Kırsaldaki hayat standartlarını yükselterek, insanların doğup büyüdükleri yerlerde kalmalarını teşvik edeceğiz.

“Türkiye Yüzyılı Şehirleri'ni inşa edeceğiz”

Ülkemizi mimarisi estetik, tarihi ve kültürel varlıkları korunmuş, huzurlu, güvenli kentlerle donatacağız.

TBMM, 8 Ekim'de 'İsrail tehdidi' gündemiyle toplanacak TBMM, 8 Ekim'de 'İsrail tehdidi' gündemiyle toplanacak

Çok partili dönemin 15'inci belediye başkanlığı seçimini, 31 Mart’ta yine bir demokrasi şöleni şeklinde gerçekleştireceğiz.

(Gerçek Belediyecilik) Bu ilkelerle, yaklaşımlarla, hedeflerle, adeta tuğla tuğla 'Türkiye Yüzyılı Şehirleri'ni inşa edeceğiz.

“Hırsı boyunu aşanlara diyoruz ki, size AK Parti'den ve Cumhur İttifakından ekmek çıkmaz”

Ülkemizde hala, eski Türkiye'nin hastalıklarını canlandırmak, ülkemizi yeniden kısır döngüye hapsetmek isteyen bir zihniyet var.

Hırsı boyunu aşanlara diyoruz ki, hiç heveslenmeyin, size AK Parti'den ve Cumhur İttifakından ekmek çıkmaz.

Yalan, iftira, çarpıtma ve algı oyunları üzerine bina ettikleri kirli kampanyalarla üzerimize gelenlere meydanı tabii ki terk etmiyoruz."

AK Parti'nin beyannamesindeki 8 ana başlık

AK Parti'nin seçim beyannamesinde açıklanması beklenen maddeler şöyle:

1. AK Parti Yerel Yönetim Vizyonu

2. Katılımcılık, Şeffaflık ve Hesap Verebilirlik

3. Dirençli Şehirler

4. Türkiye Yüzyılı'nda Şehir ve Çevre

5. Toplumsal Refah Öncelikli Şehir Ekonomileri

6. Huzurlu ve toplumsal yapı için Duyarlı Sosyal Belediyecilik

7. Kültür Üreten Şehirler

8. Hizmet ve Eser Belediyeciliği

Kaynak: Haber Merkezi