Said Ali kimdir? Said Ali kimdir?

Engin Akyürek kimdir? Engin Akyürek nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Engin Akyürek’in kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Engin Akyürek kimdir? Engin Akyürek kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Engin Akyürek’in biyografisini haberimizde derledik…

Engin Akyürek kimdir?

Engin Akyürek aslen Ankaralıdır. Ankara’da doğup büyüyen Akyürek, oyuncu olmak için İstanbul’a taşınmıştır. Ailesinin kökenine dair bilgi bulunmayan yetenekli oyuncunun özel hayatına dair de yeterli bilgi yoktur. Magazinden uzak durmayı tercih eden oyuncu 2009 yılında Bir Bulut Olsam adlı dizide canlandırdığı Mustafa Bulut karakterindeki performansı ile seyirciden tam not almıştır. Bu rol ile büyük bir çıkış yakalamıştır. Akyürek dünyaca ünlü moda sitesi Be Global Fashion Network’ün düzenlediği ankette rakiplerini farkla geçerek dünyanın en yakışıklı erkeği seçilmiştir.

Engin Akyürek evli değildir. Özel hayatını gizli tutan oyuncunun bir dönem Sefirin Kızı dizisindeki rol arkadaşı Tülin Yazkan ile aşk yaşadığı bilinmektedir. 2014-2015 yılları arasında yer aldığı Kara Para Aşk adlı dizide Ömer Demir karakteri ile Uluslararası Seul Drama Ödülleri 2015’te "En İyi Aktör" seçilmiştir. Aynı rol ile Emmy için "En İyi Erkek Oyuncu" kategorisinde aday gösterilmiştir.

Kaynak: Haber Merkezi