Milyonlarca emekli, emekli bayram ikramiyelerinin ne zaman yatacağını ve bayram ikramiyesi ile maaşların birlikte mi verileceğini merak ediyor. Yılda 2 kez verilen bayram ikramiyeleri yüzde 50 artış yapılarak 3 bin liraya çıkarılmıştı. Bayram ikramiyesinin ilk ödemesi Ramazan Bayramı öncesinde emeklilerin hesaplarına yatırılmıştı.

TurkNet'in abonelik ücretlerine zam TurkNet'in abonelik ücretlerine zam

Bakan Işıkhan: İkramiyeler bayramdan önce verilecek

Bu yıl Kurban Bayramı 16 ile 19 Haziran tarihleri arasına denk geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli ikramiye ödemelerinin bayramdan önce verileceğini açıkladı.

Emekliler ayın 17’si ile 28’i arasında maaşlarını alıyor. Bu durumda bazı emekliler bayramda maaş alacakken, bazılarının ise maaş ödemeleri daha sonraki tarihe kalacak. O nedenle tüm emekliler için bayram öncesi aylık ödenmesi ile ilgili haber bekleniyor.

Emekli bayram ikramiyesi maaşla birlikte mi verilecek?

SSK emeklileri ayın 17-26'sı, Bağ-Kur emeklileri ise 25-28'i arasında maaş alıyor. Çok sayıda SSK emeklisinin maaş günü bayrama rastlayacak. Bayram günü ödeme yapılmaması için tüm emeklilerin aylıklarını ikramiyelerle birlikte 10-14 Haziran tarihleri arasında alması söz konusu olacak.

Çok sayıda emeklinin aylık ödeme günü ise bu yıl Kurban bayramına rastlıyor. Bilindiği üzere memur emeklilerinin maaş ödeme günleri ayın 1'i ile 5'i arasında yapılıyor. O nedenle memur emeklileri aylıklarını zaten bayram öncesinde almış olacaklar.

Emekli bayram ikramiyesinden kimler yararlanabiliyor?

Emekli ikramiyesinden SGK’den aylık alan tüm hak sahipleri yararlanıyor. Emekliler maaşları ne olursa olsun 3 bin lira ikramiye alırken; ölüm maaşı alan dul yetimler ile iş göremezlik ödeneği alanlar hisse oranlarına göre ikramiyeden faydalanıyor. Aylık oranı yüzde 75 olana 2 bin 250, yüzde 50 olana bin 500, yüzde 25 olana 750 lira bayram ikramiyesi yatırılacak.

Emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak?

Şu anda emekli taban maaşı 10 bin lira olarak kabul ediliyor. Bayram ikramiyeleri ise 3 bin liraya yükseltilmişti. Bu durumda bayramdan önce emeklilerin hesaplarına minimum 13 bin lira yatırılmış olacak. Emekli maaşı 10 bin liradan yüksek olan emekliler kendi aylıklarını ve buna ek olarak 3 bin liralık ikramiyelerini alacak.

Kaynak: Haber Merkezi