Ekonomik krizden etkilenen emekliler, seçim öncesi eylem yapmaya hazırlanıyor. Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Sekreteri Ali Rıfat Temel, farklı şehirlerde sokağa çıkacak olan emeklilerin taleplerini açıkladı.

Uraloğlu açıkladı: Çağrı cihazlarının patlatılması konusunda Türkiye’de risk var mı? Uraloğlu açıkladı: Çağrı cihazlarının patlatılması konusunda Türkiye’de risk var mı?

Hükümetin emeklilere uyguladığı ekonomik programları eleştiren Temel, “Bugüne kadar bu programların hiçbiri emekliden yana olmadı. Yıllardır sahalarda emekli ve emekçilerin insanca yaşayacağı ücret taleplerinde bulunduk” dedi.

“En düşük emekli maaşı, en düşük memur maaşına eşitlensin”

Emeklilerin taleplerini aktaran Temel, şunları söyledi:

“Taleplerimiz şunlar: En düşük emekli maaşı, en düşük memur maaşına eşitlensin. Bugün en düşük memur maaşı 33 bin liraya yakın, emekli maaşı da bu miktarda olsun.

“Yılda 4 ikramiye talep ediyoruz”

Sayın Cumhurbaşkanı, geçen emeklilere bayram ikramiyesi müjdesi verdi. Bayram ikramiyesi bin lira artırıldı. Biz çocuk muyuz, elimize bayram harçlığı veriliyor? Biz çocuk değiliz, biz emekliyiz. Biz, asgari ücret tutarında yılda 4 ikramiye talep ediyoruz.

“Memurlara yapılan seyyanen zammın emeklilere yansıtılmasını istiyoruz”

Memurlara seyyanen zam yapıldı, emeklilere bu zam yansıtılmadı. O tarihte yapılan 8 bin 77 liralık zam, bugünkü enflasyona göre 12 bin lira yapıyor. Biz o 12 bin lirayı da talep ediyoruz.”

Seçim sonrası gelecek torba yasaya ilişkin konuşan Temel, “Gelecekteki torba yasada da hükümetin bunları dikkate alması gerekiyor. Bunlar dikkate alınmadığı sürece alanlarda hakkımızı aramaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Torba yasadan bir beklentileri olmadığını ifade eden Temel, “Torba yasadan bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum. Hükümet 25 senedir iktidarda, emekliyi ezdirmeyeceklerini söylediler. Maalesef bunlar doğru değil. Emekli ve emekçiyi ezdirdiler. Torba yasadan da bir beklentimiz yok. En büyük talebimiz insanca yaşayabileceğimiz bir ücret” diye konuştu.

“Neden emekli et, ekmek kuyruğuna girsin?”

Temel, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik duruma da değindi. Yıllardır ülkenin krizde olduğunu dile getiren Temel, “Biz hayatımızın hiçbir döneminde böyle bir pahalılık görmedik. Şu an ülkece yıllardır krizdeyiz. Neden emekli saatlerce et, ekmek kuyruğuna girsin? Bunlar bizim hakkımız değil. Biz hakkımız olanı talep ediyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Muhabir: Betül Vural