Selcuksports HD | Slavia Prag - U.S Gilloise maçı canlı izle Selcuksports HD | Slavia Prag - U.S Gilloise maçı canlı izle

Milyonlarca emekliye temmuz ayında beklenen zam yapıldı. Emekli kök maaş zammı SSK ve Bağkur emeklisi için yüzde 24.73 olarak memur emeklisi için de %19.31 olarak gerçekleşti. Fakat SSK ve Bağkur emeklisi kök maaş sorunu nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşıyor. 1.800.000 emekli ne yazık ki sıfır zam tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Emekliler şimdi hükumetten düzeltme beklerken SGK uzmanı İsa karakaş milyonlarca emekliliği sevindirecek bir açıklama yaptı. Emekli maaş zammının değişeceğini duyuran İsa karakaş, yeni zam oranlarını da açıkladı.

Ocak ayında tüm emekliler için eşit zam oranları uygulanmış, yüzde 49.25 olarak maaş zamları kök maaşlara yansımıştı. En düşük emekli aylığı ise Ocak’ta 10.000 TL olarak belirlendi. Temmuz ayında emekli maaşlarına ilave zamlar yapıldı ancak en düşük emekli maaşı hala 10.000 TL’de kaldı.

O nedenle kök maaş sorunu hala devam ediyor ve emekliler bu konuda çözüm bekliyor. En düşük emekli maaşının artırılması için iktidar kanadından yeni hamleler geldi. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada en düşük emekli maaşı ile ilgili düzenleme yapılacağı bildirildi. Şu anda en düşük emekli maaşı için 12.000 TL rakamı konuşulmaya başlandı.

Emekli maaşı alanlar için sevindirici haber SGK uzmanı İsa Karakaş’dan geldi. Son dakika haberi duyurusu yapan İsa karakaş, hükümetin 8023 TL altında kök maaş alanlara yönelik bir düzenleme yapacağını söyledi. Yeni kök maaşların 12.000 TL’ye kadar çıkacağını belirten İsa karakaş, yılın ikinci döneminde bu rakamın gündemde olduğunu söyledi.

SGK uzmanı İsa karakaş aynı zamanda kendi aklındaki rakamı da açıkladı. En düşük emekli maaşının 12.000 TL’de kalmayacağını belirten Karakaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda insiyatif kullanmasını beklediğini söyledi. SGK uzmanı İsa Karakaş bu öngörüsüne gerekçe olarak da 31 Mart yerel seçimlerini gösterdi ve emeklilerin tepkilerinin son derece yüksek olduğunu hatırlattı.

Kaynak: Haber Merkezi