Elvin Beşikçioğlu kimdir? Elvin Beşikçioğlu nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Elvin Beşikçioğlu’nun kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Elvin Beşikçioğlu kimdir? Elvin Beşikçioğlu kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Elvin Beşikçioğlu’nun biyografisini haberimizde derledik…

Elvin Beşikçioğlu kimdir?

Elvin Beşikçioğlu 1 Ocak 1972 senesinde Çankırı ilinde dünyaya gelmiştir. Hacettepe üniversitesi Devlet Konservatuarı’na gitmiş ve buradan mezun olmuştur.

Mezuniyetinin ardından devlet tiyatrosu sınavlarında başarı göstererek Trabzon Devlet Tiyatrosunda sahne almaya başlamıştır. Böylelikle profesyonel oyunculuk hayatı başlamıştır. İki yıl burada görev aldıktan sonra eşi Erdal Beşikçioğlu’nun görev yaptığı yer olan Diyarbakır Devlet Tiyatrosuna geçiş yapmıştır.

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nda 4 yıl görev almıştır. Diyarbakır’dayken sadece devlet tiyatrosunda oyunculuk yapmamış bunun yanında çocuk programı sunucusu olarak TRT Gap TV’de çalıştı. Hemen ardından Ankara Devlet Tiyatrosuna tayinini istemiş ve burada çalışmaya başlamıştır.

Erdal Beşikçioğlu ile Evliliği

Ünlü oyuncu Elvin Beşikçioğlu kendi gibi oyuncu olan Erdal Beşikçioğlu ile üniversitede tanışmıştır. ilk başta aralarında iyi bir dostluk ilişkisi kurulmuş, bu ilişki zamanla aşk ilişkisine dönmüştür. Fakat üniversiteden sonra Elvin Beşikçioğlu Trabzon Devlet Tiyatrosu’na, Erdal Beşikçioğlu ise Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’na atanmıştır. Ünlü oyuncu evlilik kararı aldıklarında eşiyle birlikte olabilmek için Diyarbakır Devlet Tiyatro’suna tayinini istemiştir.

Çift 1991 senesinde dünya evine girmiştir. Çiftin 2001 yılında Derin isimli bir kız çocukları dünyaya gelmiştir. Derin dünyaya geldikten sonra dizi hayatında çok yorulduğunu söyleyen oyuncu daha sonra çocuğuyla ilgilenmek üzere dizi dünyasından bir süre çekilmeye karar verdi. 11 sene sonra 2012 yılında oğulları Ömer dünyaya gelmiştir. Elvin Beşikçioğlu, Erdal Beşikçioğlu ile uzun yıllardır süren evliliklerinin sırrını ‘dostluk’ ilişkimiz diye açıklıyor

Elvin Beşikçioğlu ve Erdal Beşikçioğlu’nun Birlikte Yer Aldığı Yapımlar

Başaralı çiftin birlikte yer aldığı çok sayısa eser vardır. Bunlardan en popüleri ‘Behzat Ç’ isimli polisiye dizidir. Ünlü çift oyunculuğun yanı sıra birlikte yönetmenlik ve yönetmen yardımcılığı da yapmaktadırlar. Tatbikat Sahnesi’ni de ünlü çift birlikte kurmuşlardır. Aynı zamanda bu sahnede gerçekleştirilen ve Türkiye’de bir ilk olmasıyla da dikkat çeken ilk online tiyatro gösterisi ‘Fahrenheit 415’in çalışmalarını birlikte yürütmüşlerdir.

Tatbikat Sahnesi’nin Kuruluşu

Elvin Beşikçioğlu eşiyle birlikte bir sahne ekibi kurup oyunculuk hayatlarına buradan devam etmek istediler. Tatbikat Sahnesi’ni de bu şekilde 2013 yılında Ankara’nın Çankaya ilçesinde kurmuşlardır. 2015 senesinde İstanbul Beşiktaş’ta da bir sahne açmışladır. Elvin Beşikçioğlu 2017 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu’ndan emekli olunca oyuncu ve yönetmen olarak tamamen Tatbikat sahnesinde yer almaya başlamıştır.

Bağımsız tiyatro gruplarının yer almasının planlandığı Tatbikat Sahnesi’nde sanat faaliyetlerinin birçok türüne öncelik vermişlerdir. Müzik, tiyatro, dans, edebiyat gibi türlerde çalışmalar yürütmektedirler. Faaliyetlerine yıllardır devam eden sahne, kültür ve sanat merkezi olma konusunda her geçen gün gelişim göstermektedir. Sanat sınırlı bir alan değildir düşünceleri nedeniyle Elvin Beşikçioğlu ve Erdal Beşikçioğlu, başta Ankara olmak üzere ülke çapında ve dünya çapında sanat faaliyeti yapma yolunda emin adımlarla ilerliyorlar.

Türkiye’deki İlk Online Tiyatro – Fahrenheit 451

2020 Corona Virüs salgını nedeniyle birçok sosyal alanımız kısıtlanmıştı. Restoranlar, alışveriş merkezleri, cafeler gibi birçok mekan kapanmıştı. Tabii sanat faaliyetlerine de ara verildi. Sinema ve tiyatro salonları faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldı. Fakat bu süreç içerisinde Erdal Beşikçioğlu yönetmenliğinde, Elvin Beşikçioğlu’nun da yönetmen yardımcılığını yaptığı distosya türündeki ‘Fahrenheit 415’ isimli oyunun çalışmaları yapılıyordu.

Oyun online olarak, Biletix’in bir uzantısı olan ‘Seyretix’te yayınlandı. Herkes evlerinden; bilgisayardan, tabletten, telefonlarından bu oyunu izleme imkanı buldu. Bu sayede Türkiye’de ilk kez tiyatro izleyicisi online olarak bir tiyatro oyunuyla buluştu. Avrupa ve dünyanın farklı yerlerinde daha önceden online tiyatro oyunları yayınlanmaya başlamıştı.

Oyun, Ray Bradbury tarafından 1951’de yazılmış bir romanından uyarlanmıştır. Oyunun şöyle bir önemi var ki oyun Türkiye’de bir prömiyerdir. Daha önce bu oyun Türkiye’de hiç oynanmamış, ilk kez bir Türk tiyatro ekibi tarafından sahneye aktarılmıştır.

Başarılı Oyuncunun Aldığı Ödüller

Başarılı oyuncu bugüne kadar birçok sahnede birçok rolde yer almıştır. Yer aldığı bu eserlerde gösterdiği üstün performanslardan ötürü ödülleri mevcuttur. 1998 senesinde daha oyunculuk kariyerinin başlarındayken ‘Afet İnan’ı canlandırdığı ‘Cumhuriyet’ isimli filmdeki oyunculuğuyla ‘Cumhurbaşkanlığı Başarı Ödülü’ne layık görülmüştür.

Oyuncunun aldığı ilk ödüldür. Ayrıca bu filmde Rutkay Aziz, Kenan Işık, Yavuz Bingöl gibi ünlü oyuncularla yer alma fırsatı yakalamıştır. 2001 senesine gelindiğinde 8.ÇASOD Ödüllerinde ‘Umut Veren Kadın Oyuncu’ ödülünü almıştır Yine aynı sene 6. Sadri Alışık Ödül töreninde ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülüne hak kazanmıştır. Böylece art arda aldığı bu ödüllerle oyunculuktaki başarısının kalıcılığını ortaya çıkarmıştır.

Rol Aldığı Tiyatro Oyunları

Başarılı oyuncu bugüne kadar çok sayısız tiyatro oyununda yer almıştır. Her geçen gün kendini geliştirmesi ve günceli yakalaması onun bu başarılarının artmasındaki en önemli nedenlerden biridir.

Geçmişten günümüze yer aldığı bazı tiyatrolar:

1997 — Kısasa Kısas (Tiyatro oyunu)

1998 — Venedik Taciri — (Tiyatro oyunu)

2002 — Şeytanlar — (Tiyatro oyunu)

2004 — Schubert ve Şevki Bet — (Tiyatro oyunu)

2007 — Aşk-ı Memnu — (Tiyatro oyunu)

2008 — Suçlu Yürekler — (Tiyatro oyunu)

2010 — 3 Yönetmen 3 Oyun — (Tiyatro oyunu)

2012 — Hayvan Çiftliği — (Tiyatro oyunu)

2014 — Mezarsız Ölüler — (Tiyatro oyunu)

2016 — Hizmetliler — (Tiyatro oyunu)

2017 — Gidion’un Düğümü — (Tiyatro oyunu)

Sanatçı Trabzon Devlet Tiyatrosunda yer aldığından itibaren çok sayıda tiyatro oyununda yer almıştır. Günümüzde daha çok perde arkasında yönetmenlik yapmaya devam etse de oyunculuk faaliyetlerine ara vermemiştir.

Rol Aldığı Dizi ve Filmler

Ünlü sanatçının uzun yıllar süren tiyatro geçmişinin yanında yer aldığı çok sayıda dizi ve film de vardır.

Bunlar şöyledir:

1998 — Cumhuriyet — (Sinema Filmi)

1999 — Fasulye — (Sinema Filmi)

2006-2007 — Bizim Evin Halleri — (TV Dizisi)

2010- 2012 — Behzat Ç — (TV Dizisi)

2011 — Mor Menekşeler — (TV Dizisi)

2016 — 46 Yok Olan — (TV Dizisi)

Editör: Deniz Dalgıç