Elon Musk'un sosyal medya şirketi X, Pazartesi günü liberal savunuculuk grubu Media Matters for America'ya karşı dava açtı ve şirketin "reklamcıları platformdan uzaklaştırmak ve X'i yok etmek" amacıyla neo-Nazi ve beyaz milliyetçi paylaşımların yanında reklamverenlerin paylaşımlarını gösteren bir rapor hazırladığını söyledi.

Apple, Disney, IBM ve Comcast gibi firmalar, gözlemcinin analizini yayınlamasından bu yana X'teki reklamları duraklattı.

Musk şirketi dava ile tehdit ettikten sonra Media Matters onu zorba olarak nitelendirdi.

Savunuculuk grubu geçen hafta, X'te Hitler'den alıntılar ve Holokost inkarı gibi Nazizm'i destekleyen gönderilerin yanı sıra reklamların da göründüğünü söyledi.

Ayrı bir gelişmede, bizzat Musk geçen hafta platformda Yahudi karşıtı kinayeyi güçlendirmekle suçlanmıştı.

X sues Media Matters, alleging defamation

Pazartesi günü Teksas'ta açılan davada şu iddia yer alıyor: "Medya Önemlidir, bilerek ve kötü niyetle, X Corp'un sosyal medya platformunda Neo-Nazi ve beyaz milliyetçi yan içeriğin yanı sıra reklamverenlerin paylaşımlarını gösteren yan yana görüntüler üretti ve daha sonra bu üretilmiş görüntüleri resmetti. Sanki bunlar tipik X kullanıcılarının platformda yaşadıkları şeylermiş gibi. Media Matters, hem bu görüntüleri hem de bunun sonucunda ortaya çıkan medya stratejisini, reklamverenleri platformdan uzaklaştırmak ve X Corp'u yok etmek için tasarladı."

Esad’ın danışmanı trafik kazasında hayatını kaybetti Esad’ın danışmanı trafik kazasında hayatını kaybetti

X, davada Comcast, Oracle ve IBM reklamlarının yalnızca Media Matters'ın nefret içerikli içeriğinin yanında göründüğünü, başka hiçbir izleyicide bulunmadığını söyledi.

X'in CEO'su Linda Yaccarino, Pazartesi günü şunları paylaştı: "İşte gerçek. X'teki tek bir gerçek kullanıcı, Media Matters'ın makalesindeki içeriğin yanında IBM'in, Comcast'in veya Oracle'ın reklamlarını görmedi."

Kaynak: BBC News

Editör: Halide Tonga