Fetih 2023 Platformu tarafından İstanbul Bahçelievler’de düzenlenen programın ana teması Gazze oldu. "Enkazdan Çıkan Çocukların Gülüşünde Umudu Büyütelim" başlığıyla gerçekleşen programa, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır ile çok sayıda siyasetçi ve gazeteci katıldı.

En iyi yazar ödülü Tuba Arslan'a

Gazze ve Filistin ile ilgili yazdığı yazılarla bölgede yaşanan trajediyi okuyucularına aktaran Elips Haber yazarı Tuba Arslan, düzenlenen programda “Yılın En İyi Yazarı” ödülüne layık görüldü. Ayrıca programda birçok alanda ödüller verildi. 

Çankırı'da 3.5 büyüklüğünde deprem Çankırı'da 3.5 büyüklüğünde deprem

Tuba Arslan 2

Coğrafyamız büyük acılarla dolu

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yaptığı konuşmada dünyanın neresinde olursa olsun yaşanan savaşlar, felaketler, salgınlar ve depremlerin en çok çocukları etkilediğini ifade etti. Bolat, devamında şunları kaydetti; “Yakın zamanda yaşadığımız deprem sonrası devlet olarak en çok çocuklarımızın geleceğini yeniden inşa etmek için çabalıyoruz. Coğrafyamız ise çocukların çektiği büyük acılarla dolu.  Suriye’de Irak’ta Yemen’de en çok çocuklarımız yoruldu. İsrail’in bir asra yaklaşan işgal politikaları en çok çocuklarımızı vurdu. Bugün Gazze’de devam eden vahşetin en büyük mağduru çocuklar. Merhameti ve ümidi medeniyet hamurumuzun bir öznesi yapan Türkiye, nerede olursa olsun çocukların ümidini artırmak için çabalamaya devam edecek.”

Kaynak: Haber Merkezi