CHP’li Demir, Elips Haber’in duyurduğu ‘MYK Başkanı İlhan’dan sekreterine makam aracı jesti!’ haberinde bahse konu olan iddiaları TBMM gündemine taşıdı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye sunulan soru önergesinde kamuda tasarruf tedbirlerinin gündemde olduğu şu günlerde, tasarruf tedbirlerine uymayan bürokratlar ile ilgili bir yaptırım uygulanacak mı? Sorusu yöneltildi.

Demir: Bürokratlarla ilgili bir yaptırım uygulanacak mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın yanıtlaması istemiyle Meclis’e sunulan 4 soruda kamuda israfa dikkat çekildi. Demir, Işıkhan’a şu soruları yöneltti.

1- Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkan Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan’ın sekreteri Senay Aksu'ya makam aracı ve şoför tahsis edildiği iddiası doğru mudur?

2- Melek’i Yeterlilik Kurumu'nun kaç adet hizmet aracı var? Bu araçların kamuya maliyeti nedir?

3- Maliye Bakanlığının kamuda tasarruf tedbirleri Mesleki Yeterlilik Kurumu'nda uygulanmıyor mu? Başkan sekreterine aylık masrafı 100 bin lira olan bir aracın tahsis edilmesinin sebebi nedir?

Bakan Uraloğlu: Sıcak hava balonu yolcu sayısında rekor bekleniyor Bakan Uraloğlu: Sıcak hava balonu yolcu sayısında rekor bekleniyor

4- Kamuda tasarruf tedbirlerinin gündemde olduğu su günlerde tasarruf tedbirlerine uymayan bürokratlar ile ilgili bir yaptırım uygulanacak mi?

Kaynak: Haber Merkezi