Javier Milei kimdir? Javier Milei nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Javier Milei’nin kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Javier Milei kimdir? Javier Milei kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Javier Milei’nin biyografisini haberimizde derledik…

Javier Milei kimdir?

Javier Gerardo Milei (d. 22 Ekim 1970; Buenos Aires), Arjantin'in seçilmiş Devlet Başkanı olan Arjantinli bir ekonomist, yazar ve siyasetçidir. Milei, siyasi olarak öne çıkmadan önce ekonomist ve ekonomi ve siyaset üzerine birçok kitabın yazarı olarak ün kazanmıştır. Ağustos ayındaki ön seçimlerde kazandığı zafer, Ekim ayındaki cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde ülkenin siyaset kurumuna şok dalgaları gönderdi.

Bir ekonomist olarak Milei, Avusturya Okulu'nun güçlü bir savunucusudur. Çeşitli Arjantin yönetimlerinin mali politikalarını eleştirmiş ve hükümet harcamalarının azaltılmasını savunmuştur. Yirmi yılı aşkın bir süredir üniversite profesörü olarak makroekonomi, ekonomik büyüme, mikroekonomi ve ekonomistler için matematik dersleri vermektedir. Ayrıca çok sayıda kitabın yazarıdır ve aralarında Demoliendo mitos ve Cátedra libre'nin de bulunduğu radyo programlarına ev sahipliği yapmıştır.

Selçuksports | Real Madrid – Villareal maçı canlı izle Selçuksports | Real Madrid – Villareal maçı canlı izle

2021 yılında siyasete girdi ve Özgürlük Gelişimi'nden Buenos Aires Şehrini temsilen ulusal milletvekili seçildi. Görev süresi boyunca yasama faaliyetlerini oylama ile sınırlandırmış, bunun yerine Arjantin'in siyasi eliti olarak tanımladığı kesimi ve bu kesimin yüksek devlet harcamalarına olan eğilimini eleştirmeye odaklanmıştır. Milei vergileri artırmama sözü verdi ve ulusal milletvekili maaşını aylık bir çekilişle bağışladı. Yaklaşan 2023 genel seçimlerinde başkan adayıydı ve Victoria Villarruel başkan yardımcısı adayıydı. Sergio Massa ile karşı karşıya geldiği cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna yükseldi. 19 Kasım 2023'te yapılan ikinci tur seçimlerini Massa'nın %44 oyuna karşılık %56 oyla kazanarak seçilmiş Cumhurbaşkanı oldu.

Editör: Betül Vural