İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara'da gerçekleştirilen Türkiye Belediyeler Birliği toplantısı sonrası basına açıklamalarda bulundu.

Meclis, 1 Ekim'de çalışmalarına başlayacak: Gündemde hangi konular var? Meclis, 1 Ekim'de çalışmalarına başlayacak: Gündemde hangi konular var?

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu ahmak davasına ilişkin konuştu. İmamoğlu, " Yargının bir silah gibi kullanıldığını düşünenlerdenim. Bu sürdürülemez. Temennim odur ki yargının bu şekilde manipüle edilmesine istinaf son verir. Oradaki yargıçlardan en büyük isteğim bu, dilerim ve isterim ki o tarihi görevi yerine getirirler ve toplumu rahatlatırlar. Böyle bir davanın varlığını, gerekçesini, yargılanmayı bile anlatamazsanız " diye konuştu.

Bir yol haritası belirlenecek

Açıklamalarının satır aralarında İmamoğlu, "Davanın seyrini hukuk mu belirliyor, siyaset mi? Mesele demokrasi ve hukuk meselesidir. Genel Başkanımız Özgür Özel döndüğünde bir yol haritası belirlenecektir" ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine 'ahmak' dediği gerekçesiyle mahkum edildiği 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezası kararının onanması durumunda siyasi yasaklı hale gelecek.

Kaynak: Haber Merkezi