İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sözcü TV'de Senem Toluay Ilgaz moderatörlüğünde, gazeteciler Uğur Dündar, İpek Özbey, İsmail Saymaz ve Deniz Zeyrek'in sorularını yanıtladı. 

İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"(Özgür Özel'e yönelik provokasyon) Sanki hükümet yok bu ülkede, hükümet muhalefete dönüşüyor. Birileri vatan haini ilan ediliyor. Terörün artmasının sorumlusu hükümet ve sayın Cumhurbaşkanıdır. Hesap vermesi gereken kişi o. Bu tür saldırılar vatandaş girişimi değil, organize işler. Her seçim öncesi oynanan basit oyunlar. 

Can Atalay acilen TBMM'deki koltuğuna oturmalıdır

Can Atalay acilen TBMM'deki koltuğuna oturmalıdır. Türkiye'deki demokrasiyi, anayasal hakları sınıfta bırakıyorsunuz. Dünyaya karşı rezil oluyoruz. Türkiye'deki demokrasiyi, anayasal hakları sınıfta bırakıyorsunuz. Sırası geldiğinde bir başka ülkenin talimatıyla hapisten birini serbest bırakıp uçağa bindirip ülkesine yollayabiliyorsunuz.

Bakan Göktaş'tan İstanbul'da 2 kadının öldürülmesine ilişkin açıklama Bakan Göktaş'tan İstanbul'da 2 kadının öldürülmesine ilişkin açıklama

Gün gelir abla kardeşi ile oturur, bu meseleler halledilir

Hiçbir şekilde üstüme almadım. Beni ilgilendiren sözler yok. Bazen beni hedef aldığı sözler olabilir. Üzülürüm. Sözler söylenebilir. Ben bazı hukukları önemsiyorum. Abla kardeş hukukundan bahsederler. O hukuku kuran başka şeyler vardır. Gün gelir abla kardeşi ile oturur, bu meseleler halledilir.

Çok sert söylemler, rota değişimi bir parti için normaldir ama bunun muhatabı biz değiliz.

Bir siyasi partinin kendi yol yürüyüşündeki eksen değişikliği ya da farklı bir strateji çizmesi ancak saygı duyabileceğimiz bir husustur.

Kaynak: Haber Merkezi