İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyelerin SGK borcu tartışmalarına yönelik açıklama yaptı.  Belediye borçları üzerinden yaratılan tartışmanın gerçek fotoğrafını çekeceklerini belirten İmamoğlu, “Göreceksiniz ki yönetme becerisini uzun süre önce kaybeden bu hükümet ve hükümetin başı beceriksizliklerini CHP’li belediyelere kara çalıp örtmeye çalışırken aslında kendi başarısızlıklarını bir kez daha ifşa ettiklerini biraz da sizlerin gözleri önüne serelim istiyorum çünkü hoş bir süreç işletilmiyor” dedi.

Özgür Özel'den, Ayşenur Ezgi'nin ailesine taziye telefonu Özgür Özel'den, Ayşenur Ezgi'nin ailesine taziye telefonu

İmamoğlu, “Tabi sadece CHP’li belediyelerin SGK’ye ve açıkçası vergi borcu varmış gibi başlatılan tartışma halkımıza önemli bir takım verileri aktarmak için de bize fırsat verdi. Önce şunu söyleyelim; bugün 411 belediyesi olan CHP yönetiminin 31 Mart’tan bir gün önce 230 belediyesi vardı. 2019’dan önce daha azdı. Beş yıl öncesine gittiğimizde Türkiye’deki yerel yönetimlerin büyük kısmının bugünkü hükümete mensup belediyeler olduğunu ve borçlanma süreçlerinin aslında ülkemizde ne kadar uzun vadeli olduğunu ve bunun ekonomi temelli olduğunu herkesin görebilmesi mümkün” diye konuştu.

İmamoğlu, “Belediyelerin borcu ne anlama geliyor hacim olarak? Kocaman bütçenin sadece 4.3'ü kadar. CHP'li beledileri suçlayan bakanın karnesi işte bu kadar bozuktur ve sefil durumdadır. Siz önce batırdığınız SGK'yi düze çıkarın, kendi başarısızlığınızın faturasını belediyelere kesmeye çalışmayın” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi