Ekos Teknoloji ve Elektrik A.Ş.'nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre; EKOS elektrik üreticilerinin, şebeke operatörlerinin, endüstriyel ve ticari tüketicilerin elektrik altyapısı alanlarında üretim ve satış çalışmalarını gerçekleştiren bir teknoloji ve hizmet sağlayıcısı olarak belirtiliyor. Firmanın sitesine göre şirketin kökeni elektrik şebekeleri ve trafo merkezlerinin yapımında ekipman toptancısı ve bir EPC olarak faaliyetlerine başladığı 80’li yılların başına uzanıyor.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Can Akbaş olarak belirtiliyor.

Kaç lot dağıtılacak?

Ekos Teknoloji halka arzında 60 milyon pay dağıtımı yapılacak. Halka arz büyüklüğünün 766 milyon lira olması bekleniyor.

Ne zaman talep toplanacak?

Ekos Talep Toplama Tarihi 15-16 Kasım 2023 (Borsadan Satış).

Borsa Kodu: EKOS

Borsa, günün ilk yarısında geriledi Borsa, günün ilk yarısında geriledi

Halka Arz Fiyatı: 12,77 lira     

Talep Toplama Tarihi: 15-16 Kasım 2023 - Borsadan Satış

Halka Arz Edilecek Pay Adedi: 60.000.000

Faaliyet Alanı:  Elektrik altyapı sektöründe orta gerilim anahtarlama ürünleri, monoblok transformatör merkezleri, mobil yüksek gerilim transformatör merkezleri, koruma kumanda SCADA panoları ve kompakt enerji merkezleri üretimi... Balıkesir’de bulunan fabrikaları ile Cezayir, Portekiz, Senegal, Hollanda ve Bangladeş’te bulunan tesis ve ofisleri aracılığıyla dört kıtada 34 ülkeye ürün ve sistem satışları

Halka Arz Büyüklüğü: 766.200.000 lira

Halka Arz Yöntemi: Borsa'dan Sabit Fiyat ile Talep Toplama ve Satış (Talep toplama tarihlerinde saat 10.30-13.00 arası talep girişi yapılabilecek)

Editör: Deniz Dalgıç