Amerikan Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın mart ayı faiz indirimi senaryosunu rafa kaldırmasından sonra ünlü yatırımcı Jeffrey Gundlach resesyon uyarısında bulundu.

Avrupa Merkez Bankası yetkilisinden faizde indirim sinyali Avrupa Merkez Bankası yetkilisinden faizde indirim sinyali

DoubleLine Capital Kurucusu Gundlach, Fed’in daha yüksek ve daha uzun süreli faiz stratejisinin gelecekteki büyüme için negatif risk taşıdığını savundu. Gundlach “Fed’in 200 veya 300 baz puan reel faiz seviyesinde daha uzun beklemesi bu yıl ilerledikçe ekonomik büyüme üzerinde risk yaratacak” dedi. Gundlach’a göre ABD ekonomik görünümü iyi görünmüyor ve resesyon hala ihtimaller dahilinde bulunuyor.

Bloomberg Economics ekonomistleri ise Fed kararından sonra mart ayı faiz indirimi baz senaryosunu korudu. Ekonomistler Anna Wong, Estelle Ou ve Stuart Paul yayımladıkları notta “Enflasyonda yumuşamanın ve işgücü piyasasında zayıflamanın sürmesini ve nihayetinde bunların Fed üyelerine mart ayında indirim için yeterince güven sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

Goldman Sachs ekonomistleri, ilk indirime ilişkin tahminlerini mart ayından mayıs ayına ertelerken, bu yıl beş, 2025 yılında üç faiz indirimi tahminini korudu.

Kaynak: Bloomberg