İletişim Başkanlığından Türkiye-Azerbaycan-Pakistan üçlü toplantısına ilişkin açıklama İletişim Başkanlığından Türkiye-Azerbaycan-Pakistan üçlü toplantısına ilişkin açıklama

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin Türkiye'de trafik güvenliğinin artırılması hedefiyle getirdiği yeni kurala göre uyku apnesi sendromu teşhisi konmuş kişiler artık sürücü belgesi alamayacaklar. Değişiklik, trafik güvenliğini artırmayı hedeflerken uyku apnesi olan sürücülerin tedavi olmalarını da gerektiriyor.

Kişinin uyku sırasında solunumunun durmasına veya önemli ölçüde azalmasına neden olan ciddi bir sağlık problemi olan uyku apnesi, sürücülerin direksiyon başında uyuyakalmasına ve ciddi trafik kazalarına yol açabiliyor. Uyku apnesi olan bireylerin, ehliyetlerini yenileyebilmeleri veya yeni ehliyet alabilmeleri için öncelikle tedavi görmeleri ve sağlık raporlarında uygun durumda olduklarına dair belgelendirme yapmaları gerekiyor.

Nüfus Müdürlüklerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle, eski tip ehliyetlerin değiştirilmesi için tanınan süre uzatılmıştı. Yeni düzenlemelerle birlikte, tüm sürücülerin sağlık raporlarını güncellemeleri ve bu raporlarda uyku apnesi testi sonuçlarını da içermesi gerektiği belirtildi.

Kaynak: Haber merkezi