Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü'nde 2024-2025 öğretim yılı için yurt ücretlerinin ne zaman belirleneceği belirlendi. Daha önce 1480 TL olan çift kişilik oda ücreti, yeni dönemde kişiye 6 bin TL'ye yükseltildi. Üç kişilik odalar için ise kişi başı 1250 TL olan ücret, 5 bin TL'ye çıktı. Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü'nün resmi web sitesinde yapılan duyuruya göre, çift kişilik oda için kişi başı 6 bin TL, üç kişilik oda için ise kişi başı 5 bin TL ücret alınıyor.

“İşe girip çalışmak zorlandım”

Yurt fiyatlarındaki artışa ek olarak, 3'üncü dereceyi yakalayan bir öğrenci Tuana Arıcı, "Geçen yıl ücret 1480 liraya çıktı. Bu dönem 6 bin liraya çıktı. Şok oluyoruz. Zaman pazarda ama bu kadar fazla artış beklemiyorduk" dedi. Yurt masrafını karşılayabilmek için hem çalışıp hem hayvanlarına devam etmeyi düşünmeyi dile getiren Arıcı, “İşe girmeyi düşünüyorum. "Çünkü başka güvencem yok." Mecburen çalışmak zorundayım. Özel yurda gidiyorum. Son bir yıldır burada kalıyordum. Ayın 17'sine kadar 10 bin 500 lira ödememizi istediler. Ne yapacağımızı şaşırdık. Bu da kayıt yenileme için mevduat ücreti olarak isteniyor. Atiker fakültesi çok kötü. Sıcaktan nefes alamıyoruz. Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında bile klima var. Ben yatay geçişle geldim. Mersin'de KYK'da kalıyordum. Ama burada o imkânım Olma" diye konuştu.

“Eve çıkmam çok zor”

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği 2'nci sınıf öğrencisi Deniz Çinko da "Öğrenci Köyü'nde kalıyorum. Kiramız 1480 liraydı. 6 bin liraya çıktı. Yüzde 300 zam var. Bursalı okuyan öğrenciler vardı. Onlar nasıl yapacaklar? Ailem Aydın'da yaşıyor. Eve çıkmam çok zor. Ev kiralarında yüzde 25 zam oranı da değişti. Şu an eve çıkmam için 3 katı kira ödemem gerekiyor. Üzerine her yıl ev sahibinin yapacağı zam eklenecek. İki yıl sonra, çıkmak dese çıkmak zorundadır. Ne yapacağımı bilmiyorum. Okulun bitmesine normal 3 yıl var. Zor bir zam" dedi.

Yuvacık Barajı'nda su seviyesi yüzde 55'e geriledi Yuvacık Barajı'nda su seviyesi yüzde 55'e geriledi

KYK kapasitesi 14 bine çıkarıldı

Ege Üniversitesi'nden ayrılmış bir açıklama yapılmazsa, üniversite içindeki KYK yurtlarında barınabilen öğrenci sayısı yani kapasitenin bu yıl, bin öğrenciden 14 bine çıkarıldığı öğrenildi. yaklaşık 2 bin kapasiteli Öğrenci Köyü'nün KYK'ya alternatif olarak hizmet avantajlarından biri bildirildi.

Kaynak: DHA