Polis 21 Eylül’de TEM’de bir cipi durdurmuş, araçta 530 boş elektronik sigara kutusu, 2 bin 242 elektronik sigara kiti, 2 bin 790 elektronik sigara başlığı, 1275 elektronik sigara ateşleyicisi, 130 likit haznesi ve 18 sigara bulunmuştu. Cipteki F.A. ve Ç.R.Ç. ‘gümrük kaçakçılığı‘ gerekçesiyle gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı. Araç CHP Edirne milletvekili Ediz Ün’e ait çıkmıştı.

Ün, durumla hiçbir ilgisinin bulunmadığını ve aracı gayri resmi danışmanı F.A.’ya emanet ettiğini söylemişti. Ç.R.Ç.’nin ‘kasten yaralama’ suçundan, yolcu koltuğundaki F.A.’nınsa ‘uyuşturucu kullanmak’, ‘hırsızlık’, ‘mala zarar verme’, ‘açıktan hırsızlık’, ‘resmi belgede sahtecilik’, ‘güveni kötüye kullanma’, ‘kooperatif yöneticilerinin faaliyeti kapsamında dolandırıcılık’, ‘İki adet karşılıksız çek keşide etme’ ve ‘başkasına ait marka hakkına iktibas veya iltibas suretiyle tecavüz ederek mal üretmek veya hizmeti sunmak’ suçlarından kaydı çıkmıştı.

Sosyal medya hesabından duyuruldu

CHP, X’teki Ün’ün adli süreç tamamlanana kadar partiden istifa etmeyi talep ettiğini ve bu talebin uygun görüldüğünü belirttiği açıklaması şöyle:

“Genel Başkanımız Sn. Özgür Özel’in talimatıyla geçtiğimiz hafta kamuoyuna yansıyan olaya ilişkin olarak Edirne Milletvekilimiz Ediz Ün, Grup Başkanvekillerimiz ile bugün bir araya gelmiştir. Yapılan görüşmede Sn. Ün, adli süreç tamamlanana kadar partimizden istifa etmeyi talep etmiş, bu talebi uygun görülmüştür. Sn. Ün, adli sürecin sonucuna göre partimize geri dönecektir.”

Bakan Tekin: Sınavları kaldırmıyoruz, müfredatımızı yüzde 35 oranında hafiflettik Bakan Tekin: Sınavları kaldırmıyoruz, müfredatımızı yüzde 35 oranında hafiflettik

Kaynak: Haber Merkezi