“Çekmeceler”, “Aşk, Büyü Vs.” filmlerinin ödüllü oyuncusu Ece Dizdar’ın yazıp yönettiği "Mükemmel" adlı kısa film, Portekiz’de düzenlenen Olhares do Mediterráneo - Kadın Filmleri Festivali’nde uluslararası prömiyerini yapacak. Film, 31 Ekim-7 Kasım tarihlerinde 11.si düzenlenecek festivalin uluslararası yarışmasında gösterilecek.

Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'nin biletleri satışa sunuldu Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'nin biletleri satışa sunuldu

Yapımcılığını M. Tayfur Aydın’ın, ortak yapımcılığını Ece Dizdar’ın üstlendiği “Mükemmel”, yarın (8 Ekim) akşam 21.30'da Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Kısa Film Yarışması’nda Türkiye prömiyerini gerçekleştirecek.

Ece Dizdar’ın yönetmenliğini yaptığı ilk film de olan “Mükemmel”, Azra adlı yeni doğum yapmış bir kadını odağına alıyor. Azra bir yandan, çevresinin baskılarına karşı gelip yenidoğan oğlunun sünnet ettirilmesini engellemeye çalışırken, bir yandan da lohusalığın güçlendirdiği bebeğini koruma içgüdüsüyle, yaratılmış bedenin mükemmelliğini sorgular.

Film seti bebek Bilge'ye özel tasarlandı

Filmin oyuncu kadrosunda Özlem Öçalmaz, Serdar Orçin ve Ayşenil Şamlıoğlu rol alırken, bebek rolünde, Özlem Öçalmaz’ın yenidoğan bebeği Bilge Yıldız yer alıyor. Filmin hiçbir karesinde bedeni tamamen gösterilmeyen Bilge Yıldız, ilk gerekli aşıları tamamlandıktan ve doktor onayları alındıktan sonra, 40 gününün de aşılması beklenilerek 52 günlükken sete çıktı. Setin tamamı bir yenidoğanın konforu için hazırlanırken, kostüm ses ışık departmanları da bebeğin ihtiyaçlarına göre oluşturuldu.

Tüm sahneler bebeğin ve annenin uyuma cetveline göre tasarlandı, çalışma saatleri Oyuncular Sendikası’nın önerilen pasif oyuncu çalışma saatlerini geçmeyecek şekilde ve Uluslararası Aktörler Federasyonu’nun (FIA) anne ve bebeğin sette beraber oynamasına özel belirlediği istisnai duruma göre düzenlendi.

Görüntü yönetmenliğini Eyüp Boz’un üstlendiği “Mükemmel”in sanat yönetmenliğini Aybüke Karakurum, kurgusunu Selda Taşkın ve müziklerini Ayberk Konca yaptı.

Kaynak: Haber Merkezi