Düzce’de yemek şirketi Saydamlar Organizasyon Turizm isimli firmanın hazırladığı rosto köftede domuz eti bulundu. Firmanın, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında da yemek hizmeti verdiği ortaya çıktı.

Sözcü'den Berfin Açıkbaş'ın haberine göre Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıkladığı taklit ve tağşiş ürünler listesinde, öğrencilere yemek sunan bir firmanın adının geçmesi yankı uyandırdı. Düzce’de faaliyet gösteren Saydamlar Organizasyon Turizm firmasının ürettiği rosto köftede domuz eti tespit edildi.

Cem Garipoğlu'nun otopsisine giren doktor ve dönemin savcısı konuştu Cem Garipoğlu'nun otopsisine giren doktor ve dönemin savcısı konuştu

KYK yurtlarında yemekhaneyi işleten firmanın yemeklerinde tespit edilen domuz etini, yurt öğrencilerinin tüketip tüketmediği henüz netlik kazanmazken, üniversite öğrencileri durumdan şikayetçi. Sosyal medyada firma ve KYK yurtlarındaki yemeklerle ilgili çok sayıda şikayet gündeme geldi.

Firma sahibi Murat Saydam’ın, AK Parti Düzce İl Başkanlığı'nda uzun yıllar görev yaptığı ve yönetim kurulunda yer aldığı ortaya çıktı. Saydam’ın AK Parti yönetiminde Sosyal İşler Başkanı olarak görev aldığı öğrenildi.

Kaynak: Haber Merkezi