Yeni dijital film platformu CAM erişime açıldı Yeni dijital film platformu CAM erişime açıldı

MasterChef’te kimin ceketi kazandığı ve en yüksek puanı alan yarışmacı, 28 Aralık Perşembe gecesi oynanan oyunun ardından kesinleşti. TV 8 ekranlarında yayınlanan ve adım adım büyük finale yaklaşan MasterChef'te dört yarışmacı şef ceketini alabilmek için mutfakta tüm hünerlerini sergiledi. Yaratıcılık turunun oynandığı ilk etabın sonunda Sergen 23, Kıvanç 21, Eren 19, Hasan 19 puan aldı. Şef tabağı etabında ise gecenin birincisi olan Sergen 4. ceketi kazandı. İşte, 28 Aralık MasterChef 4. önlüğü kim giydi cevabı…

Çeyrek finale kalacak dördüncü ismi belirleyecek olan ilk turda Eren, Hasan, Sergen ve Kıvanç karşı karşıya geldi. İlk etapta şefler yarışmacılardan, mürekkep, çili biber, kişniş ve ceviz ile yaratıcı yemek hazırlanması istendi.

Verilen sürenin sona ermesiyle şefler değerlendirmelerini yaparak kararını açıkladı. İlk etapta yapılan değerlendirme sonucu Sergen 23, Kıvanç 21, Eren 19, Hasan 19 puan aldı. Böylece ilk turun birincisi Sergen oldu.

İlk oyunun ardından yarışmacılar bu defa ikinci final turunu oynamak için tezgah başına geçti. Bu etapta yılın Michelin Genç Şef ödülünü alan Mevlüt Özkaya geceye konuk oldu. Şefler yarışmacılardan ise konuk Şef Mevlüt Özkaya'nın 'Palamut' isimli tatlı tabağını istedi. Süre ise 50 dakika olarak belirlendi.

Mevlüt Şef'in tabağına yakın sunum ve lezzeti yakalamaya çalışan yarışmacılar kendilerine verilen sürede kazanmak için elinden geleni yaptı. Tezgah başında tüm maharetlerini sergileyen yarışmacıların hazırladığı yemekler Danilo, Somer, Mehmet ve konuk Şef Mevlüt Özkaya tarafından değerlendirildi.

İkinci oyun sonunda şeflerin verdikleri toplam puan sonucu şöyle oldu; Hasan 41 puan, Eren 42,5 puan, Kıvanç 43,5 puan, Sergen 50 puana ulaştı. Böylece gecenin birincisi olarak ceketi Sergen kazandı.

Büyük finale kısa süre kala ceketi kazanan ilk 4 yarışmacı da belli oldu. Hafta boyunca oynanan oyunların sonucu Tahsin, Barbaros, Esra ve Sergen şef ceketini kazandı.

Kaynak: Haber Merkezi