19 Eylül Müge Anlı: Hatice Musaoğlu'nun kaybında yeni gelişme, Nazlı Dere cinayetinde sıcak gelişme 19 Eylül Müge Anlı: Hatice Musaoğlu'nun kaybında yeni gelişme, Nazlı Dere cinayetinde sıcak gelişme

Cemiyet Sosyete sitesinde yer alan habere göre, konut yatırımcıları iç piyasadaki olumsuzluklar nedeniyle Dubai, Makedonya, Kosova, Londra, Almanya, ABD’den daireler almaya başladı.

Son yıllarda Türk yatırımcıların Dubai’deki konut piyasasına olan ilgisi dikkat çekici bir artış gösterdi. 2023 yılında yurt dışında 2 milyar doların üzerinde gayrimenkul yatırımı yapan Türkler, özellikle Dubai’de önemli işlemlere imza attılar.

Uluslararası gayrimenkul piyasasında etkin bir rol oynayan Türk yatırımcıların, Dubai listelerinde ilk defa en çok gayrimenkul yatırımı yapan 10 millet arasına girdiğini söyleyen Uluslararası Gayrimenkul Uzmanı Şerif Nadi Varlı şöyle konuştu:

“Türklerin Yatırım yaptığı en önemli destinasyon Dubai oldu. 2023 yılında Dubai listelerinde ilk defa Türk yatırımcılar top 10 gayrimenkul yatırımı yapan milletler arasına girdi. Dubai’de 2023 yılında en pahalı konut satışı 130 milyon dolar ile bir Türk’e yapıldı."

Varlı, Dubai’de gayrimenkul yatırımı ve yurt dışında gayrimenkul yatırımının birçok yatırımcı için ilk yurt dışı deneyimi olduğunu belirtti.

Varlı, “Bütçesi geniş olan müşterilerimiz dahi test etmek amaçlı Dubai geneli pazarına nazaran düşük ve orta segment bütçelerde yatırım yapmayı tercih ediyorlar.

Genel olarak 300 bin dolar/1 milyon dolar aralığı gayrimenkuller en sık sattığımız bütçeler oluyor. Ve buda genellikle markalı, rezidans projelerinden stüdyo, 1+1, 2+1 daireler oluyor” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi