İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada, "İstanbul’da düzenlenen Kafes Operasyonu ile avusturalya merkezli olarak küresel çapta faaliyet gösteren ve liderliğini Hakan Ayık’ın (Reis) yaptığı uluslararası silahlı organize suç örgütü Comanchero çökertildi!" dedi. Comanchero örgütü lideri Duax Hohepa NGAKURU kimdir? Duax Hohepa NGAKURU kaç yaşında? Duax Hohepa NGAKURU nerede yaşıyor? Duax Hohepa NGAKURU'nun Türkiye ile bağlantısı nedir? Duax Hohepa NGAKURU hakkında detaylar... 

Duax Hohepa Ngakuru, Yeni ZelandaComancheros adlı motosiklet çetesinin patronudur. Küresel bir uyuşturucu ağı örgütünü ise Türkiye'den yönettiği iddia edilmektedir. 

Timur Soykan kimdir? Timur Soykan kimdir?

Ocak 2023'te "Dax" olarak da bilinen Hohepa Ngakuru'nun Türkiye'de tutuklandığı bildirildi.

Bu ayın başlarında Ngakuru'nun, dünya çapında faaliyet gösteren Comanchero motosiklet çetesinin yeni "Yüksek Komutanı" olduğu bildirilmişti.

Yeni Zelandalı uyuşturucu baronu Hohepa Ngakuru, Türkiye'de tutuklandı

Takma isimler de kullanıyor

Dünyanın en büyük uyuşturucu anlaşmalarından bazılarının arkasında olmakla suçlanan ve 100 milyon doları aştığı tahmin edilen servetiyle Türkiye'den işleri yürüttüğü belirtilen Ngakuru, "Müzakereci, Bullseye, Chuck Norris ve El Mito (Efsane)" gibi çeşitli takma adlar da kullanıyor.

Daily Telegraph'a konuşan bir kaynak, Ngakuru'nun, Comancheros'un hem Dubai hem de Avustralya'daki "kıdemli üyelerini" yönettiğini söyledi.

New Zealand Drug lord nabbed, whisked to US - Thai Examiner

Editör: Halide Tonga