İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin açıklama yapan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, ateşkes talebini yeniledi.

İsrail'in zorla yerinden ettiği Gazzeliler, temel ihtiyaçlardan mahrum bir şekilde hayata tutunmaya çalışıyor İsrail'in zorla yerinden ettiği Gazzeliler, temel ihtiyaçlardan mahrum bir şekilde hayata tutunmaya çalışıyor

X (Twitter) hesabından açıklama yapan Ghebreyesus, "Bugün bir trajedinin 100. günü" dedi. Ghebreyesus, İsrail'in saldırılarının ardından Gazze'de 'büyük bir insani kriz' yaşandığını belirtti.

Hastanelere gerçekleştirilen 300'den fazla saldırı ve kritik yardımlara güvenli erişimin engellenmesinden dolayı, Gazze'deki çoğu hastanenin işlev görmediğini işaret eden Ghebreyesus, "Hastalıklar, giderek daha küçük alanlara sıkışmak zorunda kalan ve temiz suya erişimi olmayan bir nüfus arasında yayılıyor" ifadelerini kullandı.

Ghebreyesus, "Gazze'deki insanlar cehennemde yaşıyor" dedi.

Birleşmiş Milletler ve DSÖ'nün Gazze'de ihtiyaç duyulan yardımı sağlamaktan sürekli alıkonulduğunun altını çizen Ghebreyesus ayrıca İsrailli esirlere de değinerek serbest bırakılmaları çağrısında bulundu.

Kaynak: AA