Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Maryland Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde değiştirilmiş domuz kalbi nakledilen ikinci hasta olan Lawrence Faucette, yeni kalbiyle ancak altı hafta hayata tutunabildi.

Fakültenin kalp ksenotransplantasyon programı klinik direktörü  Dr. Bartley Griffith, "Faucette'in son dileği, insan organı bulunamadığında başkalarına yeni bir kalp şansı garanti edilebilmek için deneyimlerimizden öğrendiklerimizi en iyi şekilde kullanmamızdı" dedi.

Dünya'nın 'en şişman' kedisi öldü Dünya'nın 'en şişman' kedisi öldü

Dr. Muhammed Muhiddin ile birlikte cerrahi prosedürü yöneten Griffith hastanın etrafında toplanan doktor ve hemşire ekibine iyi dileklerini ilettiğini de sözlerine ekledi. ve  "Onu çok özleyeceğiz" diye konuştu.

Kalp rahatsızlığından dolayı ölmek üzere olan 58 yaşındaki Faucette'a kalp nakil ameliyatı 20 Eylül'de yapılmıştı.

Ameliyatın yapıldığı Baltimore Hastanesi'nde kaldığı sürece Faucette'in aile üyeleriyle vakit geçirdiği, eşiyle kâğıt oynadığı ve iyileşme sürecinde önemli ilerleme kaydettiği belirtildi.

Tıp fakültesi tarafından yaklaşık iki hafta önce yayınlanan bir videoda ise, hastanın bir fizyoterapistin yardımıyla yavaşça bir egzersiz bisikletinin pedallarını çevirdiğini görüldü.

20 Ekim itibarıyla Faucette'in kalp fonksiyonlarına yardımcı olmak için herhangi bir dış desteğe ihtiyacı kalmadığı ve doktorların başlangıçta kalbini desteklemek için ihtiyaç duyduğu ilaçları kestikleri aktarıldı.

Ancak tıp fakültesince yayınlanan bilgilendirme bülteninde Faucette'in kalbinin geçtiğimiz günlerde organ reddinin ilk belirtilerini göstermeye başladığı bildirildi.

Hastanın bağışıklık sistemi nakledilen organ ya da dokuya saldırdığında gerçekleşen organ reddi, insan organlarıyla yapılan geleneksel nakiller de dâhil olmak üzere nakil hastaları için en büyük zorluk olarak biliniyor.