Türk lirasının döviz kurları karşısındaki değer kaybı devam ederken, dolar/TL haftanın ilk işlem gününe tarihi rekorlarla başladı. ABD'de beklentilerin altında açıklanan enflasyon verilerinin ardından dolar/TL'de yaşanan yükseliş, piyasalarda dikkat çekti.

Cuma günü de yükseliş eğiliminde olan dolar/TL, günü bir önceki kapanışın yüzde 0,7 üzerinde 33,0500 seviyesinden tamamlamıştı. Yeni haftaya da değer kazancıyla başlamasıyla saat 10.10 itibarıyla 33,0840 seviyesinden işlem gördü. Dolar, gün içinde Türk lirası karşısında 33,1404 lira seviyesine kadar çıkarak tarihi rekorunu tazeledi.

Bolat: Fitch'in notu, makroekonomik iyileşmelerin uluslararası arenada kabul gördüğünü gösteriyor Bolat: Fitch'in notu, makroekonomik iyileşmelerin uluslararası arenada kabul gördüğünü gösteriyor

Euro/TL ise önceki kapanışın hemen üstünde 36,0530 seviyesinden işlem görürken, sterlin/TL ise yüzde 0,1 azalışla 42,8910 seviyesinden satıldı. Euro gün içinde en yüksek 36,1390 lira seviyesine kadar çıktı.

ABD'de tüketici fiyatları beklentilerin altında artış gösterirken, bu durum faiz indirimi beklentilerini güçlendirdi. Piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) eylül ayında faiz indirimine yönelebileceği ihtimalini yüksek oranda fiyatlıyor.

Kaynak: Haber Merkezi