Uzun süredir hekim eksikliği bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi kırmızı alan dışında hastalara kapatıldı. Evrensel'in haberine göre, hastane yönetimi kapatılma gerekçesi olarak tedilat yapılacağını belirtti.

Bu karar ile birlikte İzmir'de Yeşilyurt'tan Urla'ya kadar olan ilçelerde hastane ve acil servis kalmamış oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın'ı kabul etti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın'ı kabul etti

Konu ile ilgili konuşan SES 1 No’lu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Günseli Uğur, acil serviste uzun süredir hekim eksikliği bulunduğunu belirtti.

'Halk sağlığı için tehlikeli bir durum'

Diğer branşlardan hekimlerin görevlendirilerek eksikliğin giderilmeye çalışıldığı bilgisini veren Uğur, "Ancak sebep olarak hekim eksikliği değil de tadilat yapılacağı için kapatıldığı bildirildi. DEÜ Hastanesi bölgedeki tek hastane, bir üniversite hastanesi ve kapatılan servis acil" dedi. Yeşilyurt’tan Urla’ya kadar bir hastane ve acil servisin bulunmadığına dikkat çeken Uğur, "Bu halk sağlığı için çok tehlikeli bir durum. Daha önce de tadilatlar olmuştu ancak küçültmüşlerdi, çocuk acilinin bir kısmını almışlardı ama tamamen kapatılması bölge için çok korkutucu" dedi.

Birçok insanın da acil servisin kapatıldığını bilmediğini ifade eden Uğur, "Hayati önem taşıyan kırmızı alan hizmet veriyor sadece. Kesinlikle kabul edilemez bir durum. Hastane içinde de diğer bölümlerin işleyişine iş yüküne yansıyan ek problemler olacaktır" dedi.

Kaynak: Evrensel Gazetesi