Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, doğum oranlarının düşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Göktaş, "Dünyadaki örnekleri inceliyor, gerekli önlemleri almaya çalışıyoruz" dedi.

Yeniden yargılanma talebi reddedilen Osman Kavala’dan yazılı açıklama Yeniden yargılanma talebi reddedilen Osman Kavala’dan yazılı açıklama

AK Parti'nin Kızılcahamam'da düzenlenen istişare ve değerlendirme toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Göktaş, şunları söyledi:

"Bu durum sadece Türkiye'ye özgü değil. Birçok ülke bu sorunla mücadele etti. Avrupa ve Asya'da da ciddi nüfus tedirginliği yaşanıyor. Dünyadaki örnekleri inceliyor, gerekli önlemleri almaya çalışıyoruz. 15 Mayıs’ta kamuoyuna açıkladığımız Aile Eylem Planımızda da doğum oranlarına yönelik önemli bir bölüm ayırdık.

Bakanlık olarak her zaman kadınların yanındayız. Onların haklarını savunuyoruz. Dünya genelinde uluslararası birçok şirkette kadınlar önemli konumda, karar alma mekanizmalarının içinde yer alıyor. Tüm bu örnekleri inceliyoruz.

"Kadınların ev ve iş hayatı arasında tercih yapma zorunlulukları ortadan kalkacak"

Ülke kalkınmasına da katkı sağlayacak yeni modeller için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hayata geçireceğimiz yeni modellerle, esnek ve uzaktan çalışma modelleri dahil, kadınların ev ve iş hayatı arasında tercih yapma zorunluluklarının ortadan kalkmasını hedefliyoruz."

Doğurganlık oranının en düşük olduğu üç il

Bakan Göktaş, doğurganlık oranının en düşük olduğu Kütahya, Zonguldak ve Karabük'te pilot çalışma başlatacaklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber merkezi