Doğan Kalafat kimdir? Doğan Kalafat nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Doğan Kalafat’nun kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Doğan Kalafat kimdir? Doğan Kalafat kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Doğan Kalafat’nun biyografisini haberimizde derledik…

Zuhal Topal’la Yemekteyiz Cansu Döner kimdir? Zuhal Topal’la Yemekteyiz Cansu Döner kimdir?

Doğan Kalafat kimdir?

Doç. Dr. Doğan Kalafat, 1984 yılında Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nde jeofizikçi olarak göreve başladı ve bu süreçte Türkiye'nin deprem bilimine önemli katkılarda bulundu.

2004 yılına kadar Sismoloji Laboratuvarı'nda laboratuvar şefi olarak görev yapan Kalafat, daha sonra Ulusal Deprem İzleme Merkezi Müdürü olarak atandı ve 2015 yılına kadar bu görevini sürdürdü. Bu dönemde Türkiye'nin deprem izleme sistemlerinin gelişimine öncülük etti.

Kalafat, uzmanlık alanları olan fay hatlarındaki aktiviteler, deprem oluş düzenleri ve yerkabuğu yapısının araştırılması konularında önemli projelere imza attı. Türkiye'de uydu sistemleriyle ilk geniş bant sismik istasyonların kurulumuna liderlik etti ve depremlerin nedenleri üzerine derinlemesine çalışmalar yaptı.

Doç. Dr. Doğan Kalafat, Türkiye'deki deprem araştırmalarına yaptığı büyük katkıların ardından Haziran 2024'e kadar KRDAE Bölgesel Deprem Tsunami İzleme Merkezi müdürlüğü görevini sürdürdü. Ne yazık ki, Kalafat'ın 11 Temmuz 2024 Perşembe vefat ettiği duyuruldu.

Kalafat için 12 Temmuz 2024 Cuma günü saat 10:30'da Kandilli Kampüsü'nde Fatin Gökmen Konferans Salonu'nda bir tören düzenlenecek. Cenaze namazı ise İstanbul Zincirlikuyu Camii'nde kılınacak ve ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

Kaynak: Haber Merkezi