Doğan Hatun kimdir, hayatı, biyografisi merak ediliyor. Peki, Doğan Hatun kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Doğan Hatun kimdir? Doğan Hatun kimdir, nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Doğan Hatun kimdir ’in kim olduğu merak ediliyor.

Uğur Turan kimdir? Uğur Turan kimdir?

Arama motorlarında Doğan Hatun kimdir aratılıyor. Doğan Hatun kimdir, kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Doğan Hatun kimdir ’in biyografisini haberimizde derledik…

Doğan Hatun kimdir?

Diyarbakır’ın Kulp doğumlu olan Hatun, 2016-2023 yıllarında Maden Mühendisleri Odası eş başkanlığı yaptı.
Diyarbakır’daki karayolları arazisindeki yeşil alanın yapılaşmaya açılması ile ilgili yapılan basın açıklamasında kullandığı ifadeler gerekçe gösterilerek TCK 301 maddesi uyarınca 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılandı.

Hatun, 2018-2022 TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreterliği, 2016 yılından itibaren de birçok kez dönüşümlü olarak Emek ve Demokrasi Platformu dönem sözcülüğü yaptı. Hatun, Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu Kurulu üyeliği de yaparken 6. Şubat depreminde Platformun kriz masası sözcüsü olarak görev aldı.

Bilgiler gelince sitemiz güncellenecektir.

Editör: Selim Ercan