Diyarbakır Barosu’ndan yapılan açıklamada “Demokratik siyaseti hedef alan bu hukuksuz kararın toplum vicdanında yeri olamaz” denildi.

Diyarbakır Barosu, Koban Davası kararlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Diyarbakır Barosu’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye’de yargı bizzat siyasi hesaplaşmanın tarafı haline gelmiştir. HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile MYK üyelerinin yargılandığı ve kamuoyunda “Kobani Davası” olarak bilinen davada bugün karar verilmiştir.

Başta savunma hakkı olmak üzere adil yargılanma hakkının ihlal edildiği, AİHM’in ihlal kararlarının uygulanmadığı bir sürecin sonunda Kürt siyasetçilerine verilen ağır mahkumiyet kararları; yargının siyasi saiklerle hareket ettiğini, tarafsız ve bağımsız karar veremediğini bir kez daha göstermiştir.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, UEFA'nın Merih Demiral'a verdiği cezayı kınadı: Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, UEFA'nın Merih Demiral'a verdiği cezayı kınadı:

Demokratik siyaseti hedef alan bu hukuksuz kararın toplum vicdanında yeri olamaz.

Aradan geçen yüz yıla rağmen maalesef İstiklal Mahkemelerinin ruhu hala duruşma salonlarında varlığını korumaktadır.

Sincan Kapalı Cezaevi Yerleşkesinde bugün görülen duruşmaya Baro Başkanımız Av. Nahit Eren katılmış, Diyarbakır barosu olarak; hak, hukuk ve adaleti esas alan bir yargı sürecinin oluşması için Kobane Davasının takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

Kaynak: Haber Merkezi