AÇEV'in kadınlar için e-öğrenme platformu hizmete açıldı AÇEV'in kadınlar için e-öğrenme platformu hizmete açıldı

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, sekiz yaşındaki Narin Güran'ın köyü Tavşantepe'de 'kaybolduktan' 19 gün sonra dere yatağında, çuval içinde ve üzerine taşlar konmuş şekilde ölü bulunmasına ilişkin soruşturmadaki ihmal ve eksiklikler ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

“Her evden örnek alınmalıydı”

Eren, "Dosyanın faillerin ortaya çıkarılması açısından önemli bir noktaya geldiğini düşünüyorum" ve "Adalet açısından önemli bir noktaya geldik" ifadelerini kullansa da, soruşturma sürecini eleştirdi. Ailenin, Narin'in kaybolduğu saate ilişkin yanlış bilgiler verdiğini, resmi raporlara sadece beyanlara dayanan 'tespit'lerin girdiğini söyleyen Eren, "Her evden örnek alınmalıydı. Geç kalındı" ifadelerini kullandı.

“Salim güran yeniden ifadeye çağrılmalı, narin'in bacağında et kalmamıştı”

Cinayetin ana şüphelisi ve ilk tutuklanan kişi olan amca Salim Güran'ın yeniden ifadesinin alınması gerektiğini vurgulayan Eren, şu an için ifadelerin tamamının çeliştiğini vurguladı. Eren, Narin Güran'ın dere yatağında bulunduğunda bir bacağının tamamen kopmuş olduğunu ve üzerinde et kalmadığını da açıkladı.

Müşteki olmak için başvurduk”

Eren, dosyaya müşteki olarak başvuru yaptıklarını da açıklayarak, "Bütün aile bireylerinin bu dava dosyası açısında şüpheli konumunda oldukları ve tutuklu olduklarından müşteki sıfatı kazanamayacaklarından dolayı dosyaya resmi anlamda müşteki sıfatıyla dahil edilme talebinde bulunduk" dedi.

Kaynak: Artı Gerçek