Biçen, Gratis’in son 15 yılda mağaza sayısını 700’e çıkardığını, yıllık cirosunun ise 10 milyar dolarları bulduğunu belirterek, “Gratis’in büyümesine katkıda bulunan çalışanlar, asgari ücret seviyesinde maaş alıyor. Gün boyunca ayakta çalışıyor, raf diziyor, kasaya bakıyor ve mağazanın temizliğinden sorumlu oluyorlar” dedi.

Mağaza çalışanlarının karşılaştığı zorluklara dikkat çeken Biçen, güvenlik, psikolojik destek ve diğer çalışma koşullarıyla ilgili düzenlemelerin yetersiz olduğunu vurguladı. Çalışanların haklarını korumak ve iş koşullarını iyileştirmek için Sosyal-İş Sendikası’na üye olmalarının önemini vurgulayan Biçen, “Sendikaya üye olarak, haklarınızı savunabilir, ücretlerinizi artırabilir ve iş güvenliğini sağlayabilirsiniz” diye konuştu.

DEV Sağlık-İş Sendikasından sendika üye sayısının yeniden hesaplanması talebi DEV Sağlık-İş Sendikasından sendika üye sayısının yeniden hesaplanması talebi

Biçen, çalışanları sendikaya üye olmaya ve mağazalarda örgütlenmeye davet ederek, “Haklarınızı almak ve iş güvenliğini sağlamak için tek geçer yol, mağazalarda birliği sağlamaktır” şeklinde çağrıda bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi