Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'a, Pennsylvania eyaletinde yaptığı seçim mitingi sırasında suikast girişimi düzenlendi. Mitinge katılan bir kişinin öldüğü, iki kişinin de ağır yaralandığı açıklandı. Trump ise saldırıda kurşunun sağ kulağına isabet ettiğini belirterek, "Ülkemizde böyle bir olayın gerçekleştiğine inanmak güç" dedi.

Konuya ilişkin Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Bakanlığın X hesabından paylaşılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Hindistan'da bir binanın çökmesi sonucu 5 kişi öldü, 24 kişi yaralandı Hindistan'da bir binanın çökmesi sonucu 5 kişi öldü, 24 kişi yaralandı

"ABD eski Başkanı ve yapılacak seçimlerde Başkan adaylarından olan Donald Trump'a, Pennsylvania eyaletindeki kampanya etkinliği sırasında düzenlenen saldırıyı en güçlü biçimde kınıyoruz.

Söz konusu suikast girişimi, aynı zamanda halkın iradesine yapılmış bir saldırıdır. Demokratik siyasete şiddet, darbe ve diğer gayrimeşru yollarla müdahale edilmesi kabul edilemez.

ABD'de düzenlenecek seçimlerin huzurlu bir ortamda gerçekleşmesini temenni ediyoruz."


 

Kaynak: Haber merkezi