İzmir’de sokak röportajındaki sözleri nedeniyle tutuklanan ve daha sonra tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu hakkında, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan açılan davanın ilk duruşması İzmir Adliyesi 35’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Kararını açıklayan mahkeme Dilruba Kayserilioğlu'na, 'halkı aşağılama' suçundan 7 ay 15 gün ay ceza verdi. Kayserilioğlu, 'halkı kin ve düşmanlığa sev etmekten' ise berat aldı.

Resmi Gazete'de yayımlandı: 12 ilin valisi görevden alındı, 16 ile yeni vali atandı Resmi Gazete'de yayımlandı: 12 ilin valisi görevden alındı, 16 ile yeni vali atandı

"İfade özgürlüğü kapsamında düşüncelerimi belirttim"

Mahkeme çıkışında açıklamalarda bulunan Dilruba Kayserilioğlu, "Dava sürecimiz devam ediyor. Verilen kararla ilgili avukatlarımız bir üst mahekmeye itirazda bulunacak. Suçsuz olduğuma inanıyorum. Bu konuda avukatlarımız size gereken açıklamayı yapacak. İfade özgürlüğü kapsamında düşüncelerimi belirttim. Hiçbir zaman suçsuz olduğumu düşünmüyorum" ifadelerini kullandı. 

AK Partili Özlem Zengin, 'Ceza alabilir' demişti

Konu hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, "Buradaki konuda benim şahsi önerim tutuksuz yargılansın, yargılama olmasın değil. Söylediği hiçbir cümle doğruyu ifade etmiyor. Kullandığı ifadeler nezaketsiz ve yakışıksız. Çıktıktan sonra söylediği daha rahatsız edici, 'hiç pişman değilim' dedi. 'Üzgünüm' demesini beklerdim. Tahliyeden sonra ceza yaptırımı olmayacak diye bir şey yok" ifadelerini kullanmıştı. 

Kaynak: Haber Merkezi