Sokak röportajı nedeniyle tutuklanan ve dün gece tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in açılış konuşmalarını yaptığı 93'üncü İzmir Enternasyonal Fuarı'na katıldı. Özel, fuarda yaptığı konuşmada Kayserilioğlu’nu cezaevinde ziyaret ederken aralarında geçen konuşmayı anlattı:

Nihal Candan'dan 'Kardeşinizin tahliye olacağını düşünüyor musunuz ?' sorusuna yanıt Nihal Candan'dan 'Kardeşinizin tahliye olacağını düşünüyor musunuz ?' sorusuna yanıt

"İzmir beklentileri yüksek olan, zamanla tepki gösteren, hak ettiğini görmediğinde sözünü esirgemeyenlerin kentidir. İzmir’de bir mikrofona kardeşimiz birkaç cümle söyledi, dün onu cezaevinde ziyaret ettik. O kendi değerlendirmesini ve özeleştirisini zaten yapmış ve bundan sonrasına da umutla bakıyor.

'İzmir seni seviyor'

Dedim ki ‘Dilruba ben bir konuşma yapacağım, seni de davet edeceğim sen benim misafirim olacaksın’ o da ‘Dilerim öyle olur’ dedi. Çıktım ve Dilruba’yı davet ettim, vedalaşırken dedim ki ‘Burada racondur, ziyarete gelene iade-i ziyarete gitmen gerekir’ o da ‘İnşallah Özgür Bey’ dedi.

Sağ olsun kırmamış, 24 saat geçmeden ziyarete gelmiş. İyi ki varsın Dilruba, İzmir seni seviyor, Türkiye seni seviyor. Kimseyi kırmak istemediğini biliyoruz. CHP bu ülkeyi kurmuş parti olarak düşünce özgürlüğünü savunuyor."

Ne olmuştu?

Dilruba Kayserilioğlu, İzmir'de 'Tüylü mikrofon' isimli YouTube kanalının yayınında Instagram'ın erişime engellenmesine sert tepki göstermişti. Söyleşide kullandığı ifadeler nedeniyle gözaltına alınan Dilruba Kayserilioğlu, çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak Şakran Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderilmişti.

“Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ve ”cumhurbaşkanına hakaret” suçlamalarıyla yargılanacak olan Dilruba Y.’nin tutukluluğuna yapılan itiraz da reddedilmişti.

Kayserilioğlu, "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasından tahliye edilmişti. Ancak "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" suçlamasından tutuklu kalmaya devam kararı çıkmıştı. Kayserioğlu dün gece apar topar tahliye edilmişti.

Kaynak: Haber Merkezi