Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat, haklarında çıkan kara para aklama ve vergi kaçırma iddialarının ardından gözaltına alındılar. Tüm Türkiye'nin konuştuğu çiftin soruşturmasını yakından takip eden gazetecilerden biri olan Emrullah Erdinç, mal varlıklarına el konulan çiftin arabalarının sergilendiği bölgeye gitti.

Polat çiftinin lüks arabalarına dün polis tarafından el konulmuş, lüks araçları çekilerek Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde sergilenmeye götürülmüştü. Arabaların sergilendiği konuma giden gazeteci Emrullah Erdinç, Polat çiftinin gözaltı görüntülerinin emniyet yerleşkesinin bahçesindeki LED ekrandan izletildiğini aktardı.

Sandık Kokusu 27. bölüm full izle, Sandık Kokusu 28. bölüm fragman izle, Sandık Kokusu fragman izle Sandık Kokusu 27. bölüm full izle, Sandık Kokusu 28. bölüm fragman izle, Sandık Kokusu fragman izle

Erdinç, ''Polat ailesine ait şirketlerin verdiği vergiye bakınca, 7 milyon civarında bir vergi söz konusu. Şirketlerin 5 yıllık verdiği vergi, 5 ila 7 milyon arası. Sadece şu arabanın yaklaşık fiyatı 30 milyon TL. Bütün arabalara baktığımızda, 100 milyonun üzerine çıkacağını görüyoruz'' dedi.

''Devletin bir mesajı var''

LED ekrandan izletilen görüntülere değinen Erdinç, ''Kimin İstanbul emniyetine işi düşerse, bu panoyu görüyor. Bu panoda Polat ailesine yapılan operasyonun görüntüsü dönüyor. Gözaltına alınmış isimlerin tek tek görüntülerini görüyoruz. Bir nevi devletin bir mesajı var. Ayrıntısına bakacak olursak, çok önemli bir detaydan daha bahsedeceğim. Arabaların plakası özeldi ancak şu an plakalarına baktığımızda, İstanbul Mali Şube Müdürlüğü yazıyor. Devlet, bu arabalara el koyduğunu gösteriyor. Arabalara zarar gelmesin diye Mali Şubeden arkadaşlar, arabaların başında bekliyor. Bu sergilemeden sonra arabalar yediemine teslim edilecek'' ifadelerini kullandı.

Editör: Betül Vural