Ezgi Apartmanı davasında tutuklu sanık Mehmet Tekin tahliye edildi Ezgi Apartmanı davasında tutuklu sanık Mehmet Tekin tahliye edildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Bayındırlık, İmar, Ulaştırma Ve Turizm Komisyonu Üyesi ve CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, kapatılan bazı PTT şubelerine ilişkin Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi. CHP’li Ulaş Karasu’nun sorusuna Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yanıt verdi.

Bakan Uraloğlu’nun imzasının bulunduğu yanıtta, PTT A.Ş Genel Müdürlüğü’nün 3 bin 755 işyeri ile vatandaşlara e-ticaret, kargo ve lojistik sektörlerinde hizmet verildiği belirtildi.

Son üç yılda 355 PTT şubesi kapatıldı

Dünya genelinde bilişim teknolojisinin gelişimi ile yaşanan hızlı dijitalleşme ile birlikte yüz yüze iletişim gerektiren tahsilat, maaş ödemesi gibi işlemlerin büyük çoğunluğu ATM, mobil bankacılık, internet bankacılığı gibi alternatif işlem kanallarından da kolaylıkla yapılabildiğinden son üç yılda 355 PTT işyeri kapatılmıştır.

Arnavutköy Boğaz PTT şubesi yeniden açılacak mı?

Beşiktaş Arnavutköy Mahallesinde bulunan Arnavutköy Boğaz PTT Şubesi ise; mülk sahibinin vefat etmesi ve varislerin kiralama sözleşmesini yenilemeyerek iş yerinin tahliyesini talep etmeleri üzerine hizmete kapatılmıştır. Buradaki PTT hizmetlerinin yürütülmesine esas olmak üzere Mobil PTT taşıtı görevlendirilmiş ancak vatandaşlarımızca yeterli talep sağlanmamıştır.

Diğer taraftan, söz konusu mahallenin posta-kargo dağıtım ve teslim işlemleri ile adresten kabul işlemleri; Beşiktaş Posta Dağıtım ve Boğaz Kargo Dağıtım Müdürlüklerince gerçekleştirilmekte olup yakınlardaki Bebek ve Ortaköy PTT Şubeleri ile de Arnavutköy mahallesine hizmet sunumunda destek sağlanmaktadır. Bununla birlikte, Boğaz PTT Şubesinin yeniden açılabilmesi için uygun iş yeri arayışları devam etmektedir.”

Muhabir: Selim Ercan