Yerel seçilere sayılı günler kala adaylar çalışmalarına hız verirken mevcut belediye yönetimi rakip partilerin afişlerini toplatıyor. İlk olarak İstanbul’da başlayan ‘afiş toplama’ meselesi daha sonra Ankara’ya ve yurdun diğer kentlerine sıçradı. Demokrasi ve Atılım Partisi’nin (DEVA) seçim afişlerinin Türkiye genelinde yerel yönetimlerce toplatılması dikkat çekerken, 31 Mart’a sadece iki partinin girileceği havası oluşturulmaya çalışıyor.

Kadriye Esra Aygün

“AK Parti’nin, CHP’nin pankartları duruyor DEVA'nın ki toplanmış vaziyette”

Konuya ilişkin Elips Haber’e açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Altındağ Belediye Başkan Adayı Kadriye Esra Aygün, devletten herhangi destek almadan seçimlere girdiklerini belirtti. Kendi emekleri ile sarf ettikleri pankartların yırtılıp atıldığını vurgulayan DEVA’lı Kadriye Esra Aygün, “Bunların hepsi emek yani onu asarken emek sarf ediyoruz. Tamamen kendi imkânlarımızla bu pankartları bastırıyoruz ve gece sabahlara kadar arkadaşlarımız pankart asıyorlar ama sabah bir kalkıyoruz, bütün pankartlarımız toplanmış. CHP’nin ki duruyor, AK Parti’nin ki duruyor, DEVA'nın ki toplanmış vaziyette” dedi.

“Altındağ’da pankartlarımız toplanıyor”

Aygün, şöyle devam etti:
“Ben neden olduğunu bilmiyorum ama şöyle bu bir emek, bu seçim dönemi herkesin o yerde seçmenine ulaşabilmesi için pankartını asma özgürlüğü var. Zaten seçim dönemi, son 20 gün artık biz de seçmenimize ulaşmak istiyoruz. Biz de kendimizi seçmenimize göstermek istiyoruz.
Ama pankartla bile bizim bu hakkımız engelleniyor. Bütün Altındağ’da bizim pankartlarımız toplanıyor. Mesela özellikle Samsun yoluna astık toplandı. Plastik kelepçelerle taktığımız halde kopartılarak alınmış. Bilemiyorum yani DEVA'ya tepki halktan değil, sadece DEVA’nın görünürlüğünden rahatsız olan diğer siyasi partilerden olabilir. Çünkü AK Parti’nin, CHP’nin duruyor, DEVA'nın ki toplatılıyor.”

Özgür Özel'den Erdoğan'a İstanbul Sözleşmesi için çağrı Özgür Özel'den Erdoğan'a İstanbul Sözleşmesi için çağrı

“Seçmenimize ulaşmamıza engel olamayacaklar”

Seçim döneminde seçmene ulaşmak istediklerini belirten Aygün, “Ama ne yaparlarsa yapsınlar kapı kapı dolanacağım. Tek başıma, ekibimle birlikte kapı kapı dolaşırım, o bröşürleri ben insanlara ulaştırırım. Bize engel olamayacaklar. Halkımıza, seçmenimize ulaşmamıza engel olamayacaklar” diye konuştu.

Muhabir: Oğulcan Balcı