Kanal 58'te 'Seçim 2024' programına konuk olan DEVA Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Adayı Fesih Zeki Mert, yerel seçimlere ilişkin konuştu. İstanbul'un sorunlarına yönelik çözüm önerileri sunan Mert, ''Bütün İstanbullulara şunu söylüyorum: İstanbul’un yaşanabilir bir şehir olmasını istiyorlarsa, bizi tercih etsinler'' ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na eleştirilerini yönelten Mert, ''İstanbul’da kar yağıyor, sel oluyor, biz ise Belediye Başkanı İmamoğlu’nu Boğaz’da balık yerken buluyoruz. İmamoğlu’nu arıyorlar, bulamıyorlar. Kentsel dönüşüm, trafik, susuzluk üzerine çalışmıyorsun; halkın parasını reklam giderlerine harcıyorsun'' ifadelerini kullandı.

İstanbul'daki susuzluk sorununa ilişkin çözüm önerisi sunan Mert, ''Su sorunu arıtma ile çözülebilir. Bu masraflı bir iş, ama parayı medyada halka korkutmak için kullanacağınıza; buna harcayın. Yöneticiysen halkın sorunlarını çözeceksin, yönetici değilsen git evinde otur'' dedi.

Gençlerin önünün açılmadığını belirten Mert, ''Bu ülkede yöneticilik yapabilecek o kadar çok genç var ki. Hepsi daha iyi yönetici olurlar. Sadece önleri açılmıyor'' diye konuştu.

''İstanbul’a nasıl ihanet ettiklerinin farkında değiller''

İstanbul'da yapı stoğundaki yetersizliğe değinen Mert, ''İstanbul’da yapı stoğunun yeterli olduğuna inanıyorum. Ama eksik olan taraflarımız var. Merkezi hükümetin vatandaşlık politikaları sayesinde yabancıların ucuz vatandaşlıkla İstanbul’dan konut alması bir eksiklik. İstanbul’a nasıl ihanet ettiklerinin farkında değiller. Ben yabancılara veya göçmenlere karşı değilim. Ben de yabancı bir ülkede yaşadım. Yabancılar gelebilir, ama Sivas, Ağrı, Bingöl gibi yerlere yatırım yapsınlar. İstanbul’a değil. Onlara vatandaşlığı hemen değil, 8-10 sene çalıştıktan sonra ev almama karşılığı ile vermeliyiz'' şeklinde konuştu.

Belediye başkanı seçilirse sokak köpeklerinin toplanacağını açıklayan Mert, ''Ben hayvansever bir insanım. 1 gün içinde sokak hayvanlarının hepsini toplayacağım, söz veriyorum 2 Nisan’da İstanbullular sokakta bir köpek bile görmeyecekler. Sahiplenmek isteyen herkes de köpekleri sahiplenebilecek'' ifadelerini kullandı.

''Kapılarımız bütün halka açık olacak''

Belediye başkanı olduğunda izleyeceği politikayı anlatan Mert, ''Ben DEVA Partisi’nin belediye başkanı olmayacağım. Ben bana oy veren-vermeyen herkesin belediye başkanı olacağım. Kapılarımız bütün halka açık olacak. Hayatın ne kadar pahalı olduğunu biliyorum. Belediye başkanı olduğumda, bütün İstanbulluların yanında olacağız. Sonuna kadar halkın belediyesi olacağız'' dedi.

''Gençlere toplu taşıma ücretsiz olacak''

Ücretsiz toplu taşıma ve internet bağlantısı hizmeti olacağını da vurgulayan Mert, ''İstanbul’da 18-26 yaşındaki gençlere ücretsiz ulaşım sağlayacağız. Ayrıca, bütün şehirde ücretsiz internet bağlantısı olacak. İstanbul halkının bunu hak ettiğine inanıyorum'' dedi.

Davutoğlu'ndan Karamollaoğlu'na ziyaret Davutoğlu'ndan Karamollaoğlu'na ziyaret

İstanbullulara seslenen Mert, sözlerini ''Bütün İstanbullulara şunu söylüyorum: İstanbul’un yaşanabilir bir şehir olmasını istiyorlarsa, bizi tercih etsinler. Gerçekten sosyal bir belediyecilik yaşayacağımıza söz veriyoruz. Elimiz halkın cebinde değil, bizim cebimizde olacak. Tek hayalim, İstanbul’u dünyada birinci sıraya getirmek'' diye noktaladı.

Editör: Betül Vural