2015’de Türkiye’de kuduz nedeniyle yaklaşık 70 milyon dolar harcama yapıldığının altını çizildiği videoda, %99'u köpek saldırısı kaynaklı kuduz şüpheli temas sayısında 3 yılda 100 bine yakın artış yaşandığı belirtiliyor.  

Sokak köpekleri meselesini çözmek için hazırız”

Kuduz temas sayısının 3 yılda 3 katına çıkarak 300 bine ulaştığını söyleyen Mert, “Gözardı edilen hiçbir sorun çözülemez. Başıboş sokak köpekleri sorunu, artık bir insan hakları sorunudur. Hiçbir çocuğumuzu sokak köpeklerinin insafına bırakamayız. Ve bu meseleyi çözmek için hazırız. İstanbul’un sokaklarını başıboş köpeklerden arındıracak, güvenli sokakları kuracağız. Tüm bunları yaparken köpekleri güvenlikli barınaklara toplayacak, onlara iyi koşullarda bir yaşam alanı sağlamayı da ihmal etmeyeceğiz. Hayvanseverlerin bağışları ile finanse edeceğimiz bu yeni barınaklar, şehirden uzak alanlarda bulunacak” dedi.

“Güvenli bir şehir, güvenli sokaklardan başlar”

Mert, “Evet, güvenli bir şehir, güvenli sokaklardan başlar. Sokaklar, çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın, yaşlılarımızındır. Sokaklarında güvenle yürüdüğünüz bir İstanbul için biz hazırız” ifadelerini kullandı.

Denizbank yöneticileri hakkındaki soruşturmada takipsizlik kararı Denizbank yöneticileri hakkındaki soruşturmada takipsizlik kararı

Kaynak: Haber Merkezi