Deutche Bank analistlerine göre Türk lirası cinsi tahviller 2024 yılının en iyi yatırımı olacak.

Altının kilogram fiyatı 3 milyon 66 bin liraya çıktı Altının kilogram fiyatı 3 milyon 66 bin liraya çıktı

Christian Wietoska öncülüğündeki analistler "Yapısal olarak boğa tutumuna dönmek için hâlâ birkaç ay daha var. TL tahvillerde 200-400 baz puanlık daha fiyatlama aralığı olacaktır. Bundan sonra ise bu tahviller yapısal perspektif dolayısıyla değer sunacaktır" dedi.

Deutsche Bank, son dönemed para politikasına müdahale gibi gerekçelerle milyarlarca liralık çıkış olduğu varlık sınıfında dönüş bekleyen diğer kurumlara katıldı. Önceki ay JPMorgan stratejistleri, 10 yıllık lira cinsi tahvillerin getirisi için adil değeri yüzde 35,7 civarında gördüklerini ve bu seviyeye ulaşana kadar "beklemede kalacaklarını" belirtmişti.

Önceki ay Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 5. toplantıda faiz yükselerek politika faizini yüzde 35'e çıkarken bankaların devlet tahvili alma zorunluluğu ortadan kaldırılmıştı.

Deutsche analistleri enflasyonist baskılar, yüksek hacimi tahvil ihraçları ve minimum 500 baz puanlık daha faiz artışının 2023 sonuna dek tahvillerde daha çok değer kaybına neden olacağını açıkladı.

Analistler "Yüksek enflasyon TL'de nominal değer kaybının kaçınılmaz olduğu anlamına geliyor ancak gelecek sene ve sonrasında bu değer kaybının daha kademeli olmasını bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Editör: Deniz Dalgıç