Iğdır Belediyesindeki işten çıkarmalara AK Parti ve MHP İl Başkanı'ndan tepki Iğdır Belediyesindeki işten çıkarmalara AK Parti ve MHP İl Başkanı'ndan tepki

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret etti. Vali Aksoy tarafından valilik koruması altında karşılanan Destici, şeref defterini imzaladı. Vali Aksoy'dan kentteki çalışmalarla ilgili bilgiler alan Destici, ardından Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na geçti. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'nin karşıladığı Destici ve partililer, seçimleri kazanan Ünlüce'yi tebrik etti.

Ziyaretlerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan BBP Genel Başkanı Destici, Hakkari Belediyesi'ne atanan kayyımın anayasa ve hukuka uygun olduğunu ifade ederek, "Türkiye, bir hukuk devletidir. Yani bir yılda 'Türkiye, hukuk devleti' diyeceksiniz ama diğer yerlerde Türkiye hukukunun uygulandığı zaman da da Şimdi isyan Bakanlığı ya da hükümet dururken bir ilimize kayyum atamıyor. 'da önce bir süreç var, şimdi o da hüküm giydiğinde ne olacak? Yani hükümet bunu yapmazsa, İçişleri Bakanlığı bunu yapmazsa, o zaman suç işlemi olur. kayyum atanacak, başka bakımı yok" dedi.

“Geri adım atılmamalı”

Destici, açıklamasında, "Şu anda 'Meclisten bir meclis üyesi seçilsin' deniyor. Kanun, kayyum atanmasını emrediyor, gerekli kılıyor. Zorunlu kılıyor. Çünkü belediye meclisinden insan ne zaman atanıyor? Ölüm olur, istifa olur o zaman meclis otururken kendi içinden biri belediye başkanı Ama burada öyle bir şey söz konusu değil ki. Burada terör suçundan dolayı görevden alınıyor ve yerine kayyum atanıyor. Onun için herkes kanuna baksın ve kanuna göre konuşuyor. Şey yasaya, kanuna uygun olarak yürütülür. Burada efendim en çok bilinen nedir? Efendim işte o şehrin oyu. Oya kimse bir şey demiyor, herkesin oyası var. terörden hüküm giymişse ya da raporla irtibatı devam ediyorsa belediyenin imkanlarını teröre kullandırıyorsa, tabiri caizse peşkeş çekiyorsa devlet bunu seyretmez. Devlet görevlileri yetkili kişileri ya da bakanlıklarını izliyorlar. Olan budur ve kayyum atamaları yasaya ve anayasaya, hukuka uygundur. BBP olarak biz terörle mücadelenin bir parçası olarak görüyoruz. Asla geri adım atılmamalı ve nerede terörle iltisaklı bir seçilmiş dahi olsa, bir belediye binası varsa alınmalı ve yerine kayyum atanmalıdır" diye konuştu.

Suriye'nin terörist bir terör devleti kurulmaya çalışıldığını anlatan Destici, şunları söyledi:

"Bakın, şu gerçeği görmemiz gerekiyor. Yani bizim çevremizde, bakın Suriye'nin teröristleri bir terör devleti kurdurulmaya çalışılıyor. Peki, bu terör rejimi şu anda PKK'nın siyasi bölgesi olan DEM Parti'nin yaşadığı mu? Destekliyor. Hatta mevcut etseniz, gidecekler Mücadeleye katılacaklar. Türk Askeri'ne karşı. Ama bizim için en büyük tehdit orasıdır. Bunları bağımsız ve irtibatsız göremiyoruz."

Kaynak: DHA