İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'ndan dolayı düzenlenen festivalde konuştu.
Çamlıyayla Belediye Başkanı Mehmet Fatih Sofu'nun, Ankara'daki ziyareti sırasında kendisini festivale davet ettiğini hatırlatan Dervişoğlu, "Davet madem ki Mersin'den, madem ki Çamlıyayla'dan, madem ki bu ülkeye gönül veren Türkiye sevdalılarından geliyor; o zaman şeref duyarım." dediğini söyledi.
Rozet yerine Türk bayrağı
Siyasi bir konuşma yapma niyetinde olmadığını vurgulayan Dervişoğlu, "Çünkü bugün tarihi bir gün. Ancak şunu söylemeden edemeyeceğim. İYİ Parti olarak bizim Mersin'de iki belediyemiz var. Bunlardan biri de Çamlıyayla. Belediye Başkanımız dün adayımızdı ve İYİ Parti rozeti taşıyordu, bugün ise Çamlıyayla'nın belediye başkanı olarak Türk bayrağı ile hizmet etmeye devam edecek. O'na verdiğiniz destek için hepinize teşekkür ediyorum." dedi.
"Vatanımızı kimseyle paylaşmayız"
Türkiye'de birtakım olumsuzluklar yaşandığını kaydeden Dervişoğlu, "Kimisi ortak vatandan bahsediyor, kimisi ortaklaşmadan bahsediyor, kimileri demokrasimiz üzerine bir takım oyunlar oynamaya çalışıyor. Ben buradan, Çamlıyayla'dan gözü Türkiye'nin üzerinde olanlara sesleniyorum; burası yörüklerin diyarı, yörük beylerinin ve Türkmen beylerinin yaşadığı bir coğrafya. Biz bu toprakları kolay bir şekilde vatan yapmadık. Her şeyden vazgeçeriz ama vatanımızı kimseyle paylaşmayız." şeklinde konuştu.
"Bu savaşlar milletimizin kanıyla kazanıldı"
"Tıpkı Selçuklu kartalı gibi herkesi kanatlarımızın altına alırız. Tıpkı Osmanlı çınarı gibi herkesi gölgemizde oturturuz" diyen Dervişoğlu, "Ama asla ve kata vatanımıza ortak koşturmayız. Türk milleti bu coğrafyada beşinci - altıncı asırdan bu yana yaşıyor. Anadolu'ya girişimiz 1071 olarak tarif ediliyor. Türk tarihinde Dandanakan Savaşı vardır. Tıpkı 30 Ağustos gibi unutulmaz. Dandanakan, devlet kuran savaştır. 1071'deki Malazgirt, vatan kuran savaştır. Ama Mustafa Kemal'in gerçekleştirdiği Sakarya savaşı ve sonrasındaki Büyük Taarruz, vatan kurtaran savaştır. Bu savaşlar, milletimizin kanıyla canıyla kazanılmış savaşlardır" ifadesini kullandı.
"Atatürk'süz Cuma hutbesi"
Anıtkabir'e gerçekleştirdiği ziyareti hatırlatarak "Atatürk'süz Cuma hutbesi" konusunda tepkisini dile getiren Dervişoğlu, "Diler ve umardım ki, cuma günü hutbesinde Gazi Mustafa Kemal'in adı da zikredilmiş olsaydı. Geride bıraktığımız yıllarda olduğu gibi bugün de cuma hutbesinde 30 Ağustos'tan bahsettiler ama Mustafa Kemal Atatürk'ten kimse bahsetmedi. Mustafa Kemal Atatürk için ne yaparsanız yapın, bu milletin yüreğinden Mustafa Kemal Atatürk'ün sevgisini asla kazamayacaksınız. Cuma hutbelerinde her ne kadar Mustafa Kemal'den bahsetmeseniz bile, bu büyük millet O'nu her namazda rahmet ve minnetle anarak Fatihalar gönderiyor." dedi.
Dervişoğlu'ndan istifa çağrısı
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Atatürk tarafından kurulduğuna işaret eden Dervişoğlu, "Bu yüzden bu kuruma karşı sözlerime hep özen gösterdim. Atatürk'ün kurduğu kurumun başında bulunan zat, kendisini iç siyasetin malzemesi yapmaktan uzak durması noktasında da tarafımdan uyarıldı. Ama baktım ki söylediklerimizden ders çıkaran yok. Bugün Çamlıyayla'dayım madem, o zaman ben söyleyeyim; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Diyanet İşleri Başkanlığı'nda oturan kişi Mustafa Kemal'e Fatiha okumaktan imtina ediyorsa, işgal ettiği makamı defolsun terk etsin. O'nu buradan istifaya davet ediyorum. Bu millete yakışan bir Diyanet İşleri Başkanı'nın, Mustafa Kemal'in miras bıraktığı koltukta oturmasını arzuladığımı ifade ediyorum." diye ekledi.