İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin TBMM grup toplantısında gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. 

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'ndan, Gaziler Günü ziyareti İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'ndan, Gaziler Günü ziyareti

“Bozkurt bir ruhtur!” diyen Dervişoğlu, “Benimsersiniz ya da benimsemezsiniz, seversiniz ya da sevmezsiniz. Biz bununla ilgilenmiyoruz. Biz Türk’e yaraşmakla, Türk’e yaraşanlarla ilgileniyoruz. Görevini en iyi yapmakla, alın teri akıtmakla, toprağına layık olmakla ilgileniyoruz. Hak yememekle ve hak yedirmemekle ilgileniyoruz. Bu sembolün arkasına sığınan çakallar ve sırtlanları da biliyoruz. Bugüne kadar, ‘Türklüğü ayaklar altına aldık’ diyen güruhların; Bozkurt’u, bu şuuru, bu ruhu pisliklerine alet etme girişimlerini görüyor biliyor ve buradan ihtar ediyoruz: Biz varız ve buradayız! Türklüğe adalet yeminiyle, milletine sadakat yeminiyle, Cumhuriyetine hürriyet yeminiyle, Atasına ise vefa yeminiyle bağlıyız! Meydanı mankurtlara bırakmamak, Bozkurtları diriltmek için buradayız! Bugün Meclis kürsüsünde, yarın Allah’ın izniyle meydanlardayız.” ifadesini kullandı.

“Bu paket sizin ekonomik çöküşünüzü gözler önüne seriyor”

9. Yargı Paketi’nde yer alan; vergi, resim, harç ve benzerleri alacakların “yeniden değerleme” oranı ile ilgili düzenlemeye dikkat çeken Dervişoğlu, “Mevcut yasal düzenleme diyor ki; ‘ortaya çıkan rakamın on lirayı aşmayan kısımları dikkate alınmaz.’  Yeni düzenlemeyle ne yapıyorlar? ‘Bin lirayı aşmayan kısmı dikkate alınmaz’ diye maddeyi değiştiriyorlar. Peki bu ne demek? Geçmişin 10  lirasının piyasadaki değeri, bugünün 1000 lirasına tekabül ediyor demek. Yani yirmi yılda yüz kat artış, yüz kat fakirleşmek demek.” şeklinde konuştu.  “Saray beyleri! Bu paket sizin ekonomik çöküşünüzü de gözler önüne seriyor, yalanlarınızı kanun maddesi haline getiriyor!” diyen Dervişoğlu, pakete yönelik diğer eleştirilerini de sıraladı.

“En düşük emekli maaşı 32 bin TL civarı olacaktı”

AK Parti’nin iktidara geldiği günden itibaren durumu sürekli kötüleşen grupların başında emeklilerin olduğunu vurgulayan Dervişoğlu, “Emekliler için yıkım planı 2008 yılında başlamıştır. Ülkemizin sosyal güvenlik birimleri BAĞKUR – SSK – Emekli Sandığı, Sosyal Güvenlik Kurumu adı altında toplanmıştır. 2008’de sözde reform adı verilen değişiklikle

emekli maaş hesaplama sistemi değiştirilmiştir. 2008 yılında söz konusu değişiklikler yapılmasa idi TÜİK’in verileriyle bile bugün en düşük emekli maaşı 32 bin TL civarı olacaktı.“ şeklinde konuştu.

Bakan Tekin’e tepki: Genç fidanlarımızı eğip bükme bakanı

Öğretmenlerin yaşadığı sorunlara üzerinden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e yüklenen Dervişoğlu, “Peki bu meseleler, kişiye özel kanunla bir gecede profesör ve rektör yapılan Milli Eğitim Bakanı’nın umurunda mıdır? Elbette değildir! Çünkü kendisinin tüm kariyeri boyunca; tarikat, cemaat ve onlara bağlı vakıflar arasında -elbette kendi vakfını da unutmadan-ballı ihale ve fiyakalı makam dengesi kurmak dışında ve sarayın gönlünü hoş etmek dışında hiçbir derdi olmadığını görüyoruz. Bir milli eğitim bakanı değil, “Genç fidanlarımızı eğip bükme bakanı” olduğunu biliyoruz. Bu da Vergimatik Mehmet’in bir başka türü. Biri ekonominin, diğeri ise milli eğitimin yıkım projesinin sorumlusu olarak yıkım görevini tamamlamaya çalışmaktadır” dedi.

“Bu daveti uygun ama geç kalmış bir adım olarak görüyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Esad’a her an davet gönderebiliriz" dediğini hatırlatan Dervişoğlu, “Biz bu daveti, Türkiye’nin ulusal çıkarlarına son derece uygun, fakat oldukça geç kalınmış bir adım olarak görüyoruz. Maalesef bu geç kalınmışlık, bir tedavi geç kalınmışlığı değildir. Ortada artık ağır bir hasta değil, adeta bir ceset vardır. Merakımız, 13 yıllık bu gecikmenin meydana getirdiği ağır tahribatın nasıl giderileceği, bu cenazenin nasıl kaldırılacağıdır.” ifadesini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi