Partisinin TBMM'de düzenlediği grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Musavvat Dervişoğlu, gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. AK Parti'nin Meclis'e sunduğu ve bugün görüşülecek olan 'sokak hayvanlarınınuyutulması' yasa tasarısına tepki gösterdi. 

İktidara seslenen Dervişoğlu, "“Sokaklarda katiller kol geziyor. İnfaz yasasıyla salıverilen caniler, elini kolunu sallayarak cinayet işliyorlar. Kurye olarak ekmek parası kazanmaya çalışan, üniversite öğrencisi Ata Emre Akman gibi gencecik insanlarımız hunharca öldürülüyor. Esenyurt’ta 23 yaşındaki genç bir kadının katilinin, başka bir cinayetten yatarken şartlı salıverildiğini öğreniyoruz. İşte saray rejiminin infaz sistemi. Ve işte saray adaletinin terazisi! AK Parti iktidarı aynı zamanda bir duyarsızlık halidir. Sokakta katillerin çetelerin kol gezdiği bir durumda. Saray rejimi köpekleri, kedileri toplayıp öldürmenin peşinde. Sokak hayvanlarının peşine düşeceğinize sokaktaki sapık ve katillerin peşine düşün!” ifadelerini kullandı. 

Yavaş’tan parti yönetimine eleştiri Yavaş’tan parti yönetimine eleştiri

"12 bin 500 lira emekliye idam fermanıdır"

Dervişoğlu, "Emekli vatandaşlarımızın artık dayanacak gücü kalmamıştır. Emeklilerimiz sabrının sonundadır. Ülkemizin yerli ve milli tek ekonomi uzmanı Sayın Erdoğan, içinde bulunduğunuz hayal dünyasından bir an önce çıkın, milletin kendilerine verdiği makamlarda oturup ona tehditler savuran danışmanlarınız ve bakanlarınıza bir çekidüzen verin, nefes almak dışında hiçbir yaşamsal faaliyet gösteremeyen emeklilerimize yüzünüzü dönün, sesine kulak verin ve bir an önce gereğini yapın. Sizin için ne kadar anlamlı olacak bilmiyoruz ama bazı rakamları size hatırlatmak zorundayız. Haziran 2024 açlık ve yoksulluk sınırı raporuna göre; dört kişilik bir aile için açlık sınırı 19 bin lirayı, yoksulluk sınırı 65 bin lirayı aşmıştır. Tek başına yaşayan bir kişinin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için yapması gereken mutfak harcamaları ile yaşamını idame ettirmek için yapması gereken barınma, ulaşım, eğitim, sağlık vb. harcamaların toplamının ise en az 30 bin 604 lira olduğu tespit edilmiştir" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi